פיצוי בגין בנית תוספות

  • פיצויי בגין בניה תוספות
    אפרייםעוסי | 26/05/2017 11:08

    מה הפיצוי לגבי דייר שהרחיב דירתו עפי חוק כמה יפוצה בפינוי בינוי?בתודה

    • פיצוי בגין בנית תוספות
      עו"ד אילן הלוי | 28/05/2017 08:22

      שלום אפריים

      לא בטוח שהבנתי את כל הנתונים. נא פרט יותר לגבי הפרויקט על מנת שניתן יהיה להתיחס.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

    • המשך
      אפי | 28/05/2017 10:43

      מדובר בפרוייקט גדול " התחדשות עירונית"  בשכונת תל גיבורים חולון שכולל בתוכו רחוב החים  חולון תל גיבורים היוזמה של עירית חולון משרד השיכון .ישנם בנינים ישנים בני 60 שנה שאמורים לעבור פינוי בינוי במשך השניה הדיירים הרחיבו עפי תוכנית ישנה חלקם בנו חלקם לא. מה לגבי אלו שבנו באישור כמה יקבלו על התוספות בפינוי בינוי ?

      • המשך
        אפרייםעוסי | 28/05/2017 10:45

        לדוגמא  היה בנוי במקור 45 מר הוסיפו הרחיבו כ-40מר סה כעת 85 מר .

        • פיצוי בגין בניה
          עו"ד אילן הלוי | 28/05/2017 22:55

          אפריים שלום

          אני מבין שחלק מהדירות הרחיבו את שטח הדירה עוד הרבה לפני התמא/פינוי בינוי.

          יש לבדוק מה סל הזכויות הקיים בפרויקט. האם ניתן גם להרחיב מכוח התוכניות הקודמות וגם להרחיב מכוח התמא או לא.

          אם כן- אז אותן דירות שלא הרחיבו קודם יכולות לעשות זאת כעת מכוח זכויות שטרם ניצלו. יש לעשות התאמה - כי דירות מורחבות עשו זאת על חשבונם עבר וכעת מדובר על פרויקט נטו.

          מעבר להרחבה אני מבין שמדובר בדירות דומות כך שמעבר לכך כולם זכאים לאותה תוספת שטח.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

          • המשך פינוי בינוי תל גיבורים
            אפרייםעוסי | 29/05/2017 11:20

            במידה שניתן להרחיב מכוח התוכנית הקודמת וגם מכוח התמא.
            אינני מבין את המשפט "אותן דירות שלא הרחיבו קודם יכולות לעשות כעת מכוח זכויות שטרם ניצלו"....
            הכוונה להרחיב כעת ממש לפני התמא  38 הלא התמא מדבר על פינוי (הריסה) ו בנייה חדשה (בינוי) זה כמו " לזרוק כסף לפח" כי הקבלן יהרוס מה שניבנה כתוספת כעת . נראה לא הגיוני המעשה או שלא הבנתי  .

            בתודה

            • המשך פינוי בינוי תל גיבורים
              אפי | 29/05/2017 11:51

              או שהמחוקק חשב על כך" חישוב שווי הזכויות התיאוריות מכוח התוכניות הקודמות " מנגנון פיצוי מהקבלן לדייר  בעל הזכויות הקודמות .???? אינני יודע מה הפיתרון המוצע או הוצע