דיוןן מקדמי בסדר דין מהיר - ונקיבת סכום התביעה

  • שאלה
    תמיר | 26/05/2017 10:34

    היי, רציתי לברר אם יש דיון מקדמי בדיון מהיר? ושנית- אם חובה עלי לנקוט את הסכום שאני תובעת בדיון מהיר? (לאחר שהועבר מתביעות קטנות).תודה

    • דיוןן מקדמי בסדר דין מהיר - ונקיבת סכום התביעה
      א-ה | 26/05/2017 12:08

      1. דיון מקדמי בדרך כלל לא נהוג, כי התביעה בסדר דין מהיר מתבררת ומסתיימת בדרך כלל במהלך דיון אחד.
      יחד עם זאת, תקנות סדר הדין מאפשרות גם דיון מקדמי
      ציטוט :

      "214יא. (א) בית המשפט רשאי לקיים ישיבה מקדמית אחת, אם ראה שיש צורך בכך כדי לייעל את הדיון, לפשטו ולהחישו וכדי לברר את הדרך המתאימה ביותר לבירור התובענה.
      (ב) מועד הישיבה המקדמית יהיה, ככל הניתן, לא מאוחר משלושים ימים ממועד הגשת כתב ההגנה האחרון.
      (ג) השופט או הרשם הדן בישיבה המקדמית לא יהיה, במידת האפשר, השופט או הרשם הדן בתובענה.
      (ד) בישיבה מקדמית רשאי בית המשפט, בלי לגרוע מכלליות האמור בתקנת משנה (א) –
      (1) לבדוק את התאמת התובענה לסדר דין מהיר, ולהעביר תובענה או תביעה שכנגד למסלול דיון רגיל;
      (2) לבדוק אם כתבי הטענות ערוכים כדין ואם צורפו אליהם תצהירים מטעם בעלי הדין והמסמכים שיש לצרף כאמור בתקנה 214ח;
      (3) לברר מהן השאלות שהן באמת שאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין ולערוך רשימת הפלוגתות;
      (4) לדון בבקשות ביניים, ובבקשת רשות ליתן הודעת צד שלישי, וליתן בהן החלטה;
      (5) למנות מומחה מוסכם או מומחה מטעם בית המשפט;
      (6) לקבוע מועד להגשת תצהירי עדות ראשית על ידי העדים;
      (7) לקבוע את רשימת העדים שיתייצבו לדיון;
      (8) להציע לבעלי הדין הסדר פשרה, לפסוק בתובענה בדרך של פשרה כאמור בסעיף 79א לחוק בתי המשפט, או לתת, לבקשת בעלי הדין, תוקף של פסק דין להסדר פשרה שעשו ביניהם;
      (9) להפנות תובענה לבוררות כאמור בסעיף 79ב לחוק בתי המשפט או לפישור כאמור בסעיף 79ג לחוק בתי המשפט, בהסכמת בעלי הדין;
      (10) להטיל הוצאות על בעל דין, לטובת בעל דין שכנגד או לטובת אוצר המדינה, בשיעור שיראה לנכון בנסיבות הענין, אם ראה כי בשל אי קיום הוראה מהוראות תקנות 214ג, 214ד או 214ח, הדיון מתעכב שלא לצורך.
      (ה) בעלי הדין יתייצבו לישיבה המקדמית, אלא אם כן קבע בית המשפט אחרת; היה בעל הדין המדינה או תאגיד, יהיה הוא פטור מהתייצבות לישיבה מקדמית, ובלבד שהגיש לבית המשפט, לא מאוחר משבעה ימים לפני הישיבה המקדמית, התחייבות בכתב, כי נציג מטעמו הבקיא בפרטי התובענה ומוסמך להחליט בענינה, יהיה זמין בטלפון בזמן הישיבה המקדמית (להלן – התחייבות בעל דין).
      (ו) דין אי-התייצבות לישיבה מקדמית או הפרת התחייבות בעל דין – כדין אי-התייצבות למשפט על פי תקנה 157.
      (ז) אין באמור בתקנה זו כדי לגרוע מסמכויות בית משפט הדן בקדם-משפט בתובענה שאינה בסדר דין מהיר לפי תקנה 143."

      2. יש לפרט את סכום התביעה בכתב התביעה (שלא יעלה על 75,000 ש"ח)

      3. יש לתמוך את כתב התביעה בתצהיר.

      .