הפטר מחובות מיסים בפשיטת רגל

  • לפני דיון בפרעון
    דן מחיפה | 24/05/2017 20:41

    שלום לעו"ד הדין המלומדים .לפני שנה וחמישה חודשים הגשתי לבד בקשה לפש"ר לי ולאישתי . כמובן קיבלתי צו שתלומים שאותו אני משלם בדייקנות . לפני שבועיים הגיע דו"ח הנאמן ובו המלצה להפטר חלוט לאישתי עקב מחלתה ולי נקבע תוכנית פרעון בת 30 אלף ש"ח ב-60 תשלומים החובות שלנו עמדו בבקשה לפש"ר ע"ס 2.5 מש"ח כולל  חובות של 100 ש"ח לעיריית חיפה ו 300.000 ש"ח למס הכנסה עקב אי הגשת דוחות 2005 ו 2006 .בדו"ח הנאמן המפורט לא מוזכר כלום עניין מס ההכנסה אלא רק תוכנית הפרעון . כפי הידוע לי חובות למס הכנסה ולרשויות לא נמחקות שאלתי האם הנאמן טעה שלא הזכיר את החוב למס ההכנסה וכן בהנחה ששילמתי את תכנית הפרעון האם מס הכנסה ועיריית חיפה יחדשו נגדי את ההליכים וכן שאלה נוספת האם הנושים יכולים להתנגד לתהליך ואז מה ? .
    בתודה מראש.
    דן

    • הפטר מחובות מיסים בפשיטת רגל
      עו"ד עומר נירהוד | 25/05/2017 21:10

      דן שלום,
      בהליך פש"ר 597/02 אבו חסאן נ', כונס הנכסים הרשמי קבע בית המשפט, כי: "מקום שבית המשפט מתרשם, עוד  לפני צו הכינוס, כי החייב יצר את חובותיו שלא בתום לב, אין טעם בכניסה להליך פשיטת רגל מלכתחילה".
      גם סעיף 18ה(2) לפקודה מאפשר לבית המשפט לדחות בקשה שהוגשה שלא בתום לב, לשם ניצול ההליכים.
      השאלה היא מה הנסיבות שיצרו את החוב - המבחן הראשון בעת הכניסה לפשיטת הרגל. את המבחן הזה כנראה עברת (אני לא יודע מה הנסיבות שלך).
      צריך לראות מה אומרות תביעות החוב בעניין.
      חסר לי מידע כדי לענות לך, אבל על פניו אני מעריך שההפטר כולל גם חובות אלו במקרה שלך.
      אני מניח שהחוב לעיריית חיפה הוא לא בגין קנסות - ואז הוא לא יחודש.
      הנושים לא יכולים להתנגד - בשביל זה היה דיון בו הם יכלו להגיע ולהביע את דבריהם.
      בהצלחה

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

      • בהמשך לתשובתך לפני דיון
        דן מחיפה | 26/05/2017 00:47

        עו"ד נירהוד שלום קודם כל תודה על תשובתך המלומדת אליי ולכל השואלים בפורום.
        אני מחדד את שאלתי החובות לעירייה הם בגין אי תשלום ארנונה וכמובן ריביותוקנסות ולמס ההכנסה החוב הכולל הם קנסות ושומה לפי שפיטה שאינה הגיונית בכלל .

        • הפטר מחובות לרשויות
          עו"ד עומר נירהוד | 28/05/2017 06:11

          חובות בגין ארנונה נכללים בהפטר
          חובות בגין שומה לפי שפיטה גם כן
          קנסות לא מופטרים, אבל נתקלתי כבר במצבים בהם נמחקה שומה וגם קנסות שקשורים בה.

          בברכה,

          עומר נירהוד, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל

          העצמאות 40, יהוד
          טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il