פינוי בינוי - דירות בשטח שונה בבניין משותף

  • פינוי בינוי - דירות בשטח שונה בבניין המשותף
    אריאלה | 22/05/2017 18:16

    שלום רב,
    האם התנגדותו של בעל דירה בשטח של 90 מ"ר אשר מוצעת לו תוספת של 25 מ"ר בדיוק כמו לבעל דירה בשטח של 60 מ"ר תיחשב ל"סיבה מהותית" להתנגדותו? או לא ואז הוא יהיה חשוף לתביעה כסרבן.
    בתודה מראש
    אריאלה

    • פינוי בינוי - דירות בשטח שונה בבניין משותף
      עו"ד טליה שנברגר | 23/05/2017 11:59

      אריאלה שלום,

      על פי חוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידת אדמה), ניתן לחזק בניין ולהוסיף דירות חדשות אם יש הסכמה של 100% מבעלי הזכויות.

      ואולם, אם חתמו על הסכם התמ"א לפחות 2/3/ מבעלי הזכויות שלהם צמודים לפחות 2/3 מהרכוש המשותף – ניתן להגיש תביעה נגד הדיירים הסרבנים.

      אם הסיבה היחידה לסירוב הדייר היא גודל הדירה הנוכחית וקיים הרוב הדרוש להגשת תביעה – כפי הנראה המפקחת על הבתים המשותפים תקבל את התביעה ותאפשר את ביצוע הפרויקט. בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il

    • דירות בשטח שונה בבנין המשותף
      אריאלה | 24/05/2017 08:09

      לעו"ד טליה,

      תודה על המענה,.

      ברשותך רציתי למקד את שאלתי כיוון שאני בעלת שטח הדירה הגדול יותר, המסקנה היא שלמעשה לא אוכל להתנגד לבצוע הפרויקט במתכונת המתוכננת שאינה מתחשבת בשטח הדירות.

      בתודה

      אריאלה

      • דירות בשטח שונה בבניין משותף
        עו"ד טליה שנברגר | 24/05/2017 15:37

        היי אריאלה,
        אכן זו המסקנה - לטוב ולרע....

        בברכה,

        טליה שנברגר, עו"ד
        מנהלת פורום תמ"א 38

        העצמאות 40, יהוד
        טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il