האם עסקת דמי מפתח חייבת במס?

  • דמי מפתח
    רן | 09/05/2017 16:26

    1.האם עסקת בדמי מפתח - שכירות מוגנת חייבת במס?
    2. חייבת בדווח?

    • האם עסקת דמי מפתח חייבת במס?
      סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 23/05/2017 14:35

      זה תלוי אם מדובר בדירה או בעסק, וכן מה מהות העסקה.
      יתכן והעסקה לא חייבת במס ולא חייבת בדיווח. לעומת זאת, יתכן והיא חייבת.
      כמו כן יש לבחון השלכות מס ערך מוסף בעסקה.

      בברכה,

      סלי אילון, רו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
      טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il

      • מדובר
        רן | 23/05/2017 15:28

        מדובר בהשכרה של דיררה בשכירות מוגנת. מה המס? שבח? רכישה? מעמ? מס הכנסה? חובת דווח יש?

        • דמי מפתח
          סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 09/06/2017 07:57

          לא ברור מהשאלה האם אתה שואל לגבי הכנסות חודשיות מהשכרה, או לגבי סכום חד פעמי שמתקבל מהשוכר (והוא נקרא ״דמי מפתח״).
          התקבולים החודשיים חייבים במס הכנסה, ולאחייבים במעמ.
          התקבול החד פעמי לא חייב במס הכנסה ולא במעמ, אבל חייב במס שבח.
          אם אתה הוא הדייר, ואתה מוכר את הזכות שלך הלאה, התקבול שתקבל לא יהיה חייב במס הכנסה, ולא במעמ, ולא במס שבח, ולא בשום מס אחר.

          בברכה,

          סלי אילון, רו"ח
          מנהל פורום דיני מיסים

          רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
          טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il