חוב לחבר

  • שלום יש לי חבר שיש לי חוב גדול כלפיו
    אלי | 22/05/2017 13:09

    שלום יש לי חבר שיש לי חוב גדול כלפיו, על סך של 185,000 ש"ח, עכשיו אני לפני פשיטת רגל ואני רוצה לשלם לו את החוב, ואני רוצה שהוא יכנס כאחד הנושים בפשיטת רגל כדי שיקבל קצת כסף בחזרה, האם מותר לי להוציא לו צ'ק על הסכום הנ"ל או שזה אסור מבחינה חוקית, האם יש פה עבירה פלילית?שאלה נוספת וחשובה, שחבר שלי הגיע לבנק עם הצ'ק, הבנק ביקש אסמכתא על הצ'ק מה הכוונה?

    • חוב לחבר
      עו"ד רותם זיגדון | 22/05/2017 13:15

      אלי שלום,
      לא ברור משאלתך מדוע אתה חייב לו את הכסף. בכל מקרה, אם אתה חייב לו משהו אז הוא נושה לכל דבר . עליו להגיש תביעת חוב למנהל המיוחד ותביעתו תבדק יחד עם שאר תביעות החוב שיוגשו. בסופו של דבר אם תביעתו תאושר אז הוא יקבל חלק מהדיבידנד בהתאם לסכום שיצטבר בקופה.

      בברכה,

      רותם זיגדון, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל ופורום הוצאה לפועל

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל':03-5717000; מייל: zigdonrotem@gmail.com

      • מה לגבי הבנק ? מה ביקש הבנק? למה הבנק רוצה אסמכתא
        אלי | 23/05/2017 00:55

        מה לגבי הבנק ?  למה הבנק רוצה אסמכתא על צ'ק?

        איזה אסמכתא הוא רוצה?

        • בקשת אסמכתא על ידי בנק להעברה כספית
          עו"ד עומר נירהוד | 23/05/2017 07:27

          כחלק מהמאבק בהון השחור נדרשים בנקים כיום לבקש אסמכתאות לתנועות גדולות וחריגות בחשבונות הלקוחות.
          הם רוצים אסמכתא כדי להבין מה עומד מאחורי הכסף שהחבר רוצה להפקיד
          אסמכתא זה הסכם מכר אם מדובר במכירת רכב למשל, או הסכם הלוואה אם מדובר בהחזר הלוואה. או כל דבר כזה כל דבר ועניינו.

          בברכה,

          עומר נירהוד, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל

          העצמאות 40, יהוד
          טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il