תגובה

  • עוד דיירים החתים דיירים ללא אפשרות לעיון ב14 נספחי
    סיניי | 21/05/2017 18:47

    הדיירים חתמו על חזה ללא היסוס . ללא עיון החתימה היתה בהליך לא תקין . ההסכם לא מציג ערבות מכר והיא גם מקוצרת כפי שהתחשק לעו"ד של הדיירים . למשל שכר דירה לא בהתאם לחוק מכר . כל הפרוייקט מתנהל על חברה בע"ם של 0.01 ללא ערבות של חברת האם

    וישנם גם סעיפים אחרים שלא מתאימים.

    אני דורשת ערבות אוטונומית על שכר דירה וגם ערבןת משופרת לחלוטין. אני לא אפקיד את הנכס שלי שמושכר נאות ובשכר הגון ודירה מקסימה : ללא ערבויות שמבטיחות לי את האחריות המלאה האישית של הקבלן ולא רק חברה שנוצרה על 0.001 ומי יודע מה יהייה עם כל המניות . העו"ד דאג בצורה מפורשת לקבל חתימות. האם דרישת הערבויות משופרות יכולה להיות עילה אצל המפקחת?

    כפיית המפקחת תחייב אותה על כל נזק שייגרם לי . לא רק שהתכנון התחשב רק לייעל את רווח הקבלן : להסיר כיוון אוויר לא להוסיף אפילו ממ"ד התיכנון של המעלית יהווה מטרד רעש לחדר שינה עיקרי

    על כל צרות התיכנון גם לשאת בריזיקו ללא ערבויות מתוחכמות שייצרו בטחון לדייר ... מצטערת כפייה מעין ללא דאגה לבטחון הנכס זה פשוט לא הגון ואין זכות לאותו עו"ד שערך את ההסכם הסכם פשוט ולקוח מהאינטרנט . בושה לדיירים שחתמו ובושה לעו"ד על כל ההליך של החתימה

    אין שום זכות לעו"ד כזה של הדיירים להפקיד סרבן בידי עו"ד של היזם..

    אודה לכם לכל תגובה

    • תגובה
      דלית | 21/05/2017 21:35

      ראשית- תירגעי!

    • עוד דיירים החתים דיירים ללא אפשרות לעיין בנספחים
      עו"ד אילן הלוי | 22/05/2017 07:44

      סיניי שלום

      אנסה להתיחס לכל מה שציינת. אני מבין מהשאלה שמדובר בפרויקט של תמ"א 38/2 (הריסה ובניה).

      אני לא יודע אם יתר הדיירים הססו או לא לפני שחתמו על ההסכם. לא הייי ממהר ליחס להם טפשות או רשלנות בעצם החתימה. אני מניח כי הם (או לפחות חלקם) גם דואגים לדירה שלהם וערכו בדיקות מתאימות.

      בפרויקט של תמ"א 38/2 נהוג לתת כבטוחה עיקרית ערבות ערוכה לפי חוק המכר דירות (הבטחת השקעותיהם של רוכשי דירות) בגובה מלוא שווי הדירה החדשה לבעלים. אני לא יודע מה הכוונה בערבות מקוצרת. נוסחה של ערבות חוק מכר קבוע בחוק ואף בנק לא יכול לסטות ממנו.

      ערבות נוספת חשובה היא ערבות שכר דירה - מדובר על ערבות בנקאית שתבטיח את תשלום שכר הדירה במקרה בו היזם לא משלם לכם. דוקא ערבות זאת צריכה להיות אוטונומית ולא לפי חוק המכר.

      חברת פרויקט - נכון ועדיף לקבל ערבות של חברת האם במקרה כזה. לא יודע אם ביקשו ולא קיבלו. שימו לב כי הפרויקט כולו אמור לקבל אישור של בנק מלווה למימון הפרויקט ואני מניח כי ידעו לדרוש את ההון העצמי המספיק ואת הבטחונות הנדרשים. כך שזה אמור להפיג את החשש. וכן - זה פרויקט שיכולות להיות בו תקלות ויתכן מצב בו כל הבלמים והבטחונות בהסכם לא יספיקו, אבל זה מצב חריג ומנגד התועלת העצומה שאתם מקבלים.

      דרישה לערבויות משופרות (מה השיפור?) לא תהווה סיבה אצל המפקחת.
      המפקחת לא נותנת לאף אחד ביטוח לגבי נזקים בפרויקט. לא נשכח כי מדובר על פריקט שרוב מכריע של בעלי הדירות רוצה אותו ותנאי ההסכם מספקים אותו. אם אין משהוא חריג לגמרי אין כל סיבה שהמפקחת תתערב.

      הוראות חוק החיזוק וכל ההליך אצל המפקחת הוא אכן הליך של כפיה כנגד מי שלא חתם על ההסכם. אחרת מה שהיה יוצא הוא זכות וטו לכל בעל דירה לגבי ביצוע פרויקט תמא 38. זה כמובן יכול להוביל גם לסחיטה מצד אותו בעל דירה וכו'. התוצאה שאת מבקשת אינה רצויה. לכן קבע החוק כי די ברוב מסוים כדי להגיש את התביעה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com