האם ביטול ציקים מהווה עבירה פלילית?

  • ביטול ציקים של שכירות
    ע | 21/05/2017 10:30

    ערב טוב, אני די חדשה בעסק הזה של השכירות ונתתי למשכיר שלי צ'יקים ללא ציון שמו, לפקודת מי הציק, נתתי לו עשרה צ'יקים ועל חודשיים שילמתי במזומן במעמד החתימה. לפני מספר ימים התקשרה אליי בחורה שטוענת שהיא בתביעה משפטית איתו ושהוא חייב לה סכום כסף ובמקום זה הוא נתן לה את הצ'יקים שלי, קצת נדהמתי מכל הסיפור איך הצ'יקים שלי התגלגלו לידי ידיים זרות. התקשרתי למשכיר ואמרתי לו שבכוונתי לבטל את כל הצ'יקים שאצלנו ולתת לו חדשים במקום אך הפעם שזה יהיה לפקודתו בלבד. הוא ציין שזהוא לא מעוניין בצ'יקים חדשים ואם אבטל אותם זאת עבירה פלילית. עוד הוא הבטיח לסגור לי חדר בדירה וכעת הוא לא רוצה ומתנגד לעוד כמה דברים, מה עליי לעשות?? אם בחוזה השכירות יש סעיף שמאפשר לפנות את הדירה בהודעה מראש של 3 חודשים, האם עדיין במצב כזה הוא יכול לסחור בצ'יקים שלי. ואם החוזה המקורי אצלו, ואצלי יש צילום פלוס החוזה שהוא שלח בוואצפ זה כביל?? רוצה ייעוץ ראשוני בדחיפות.

    • האם ביטול ציקים מהווה עבירה פלילית?
      עו"ד אבי קיסוס | 22/05/2017 22:07

      במקרה הזה ככל הנראה לא מדובר בעבירה פלילית במקרה של ביטול השיקים. כל עוד השיקים אצלו הוא יכול לסחור בהם, אין מה לעשות אלא לקוות לטוב.
      יובהר כי אם תבטלי את השיקים הוא יוכל להגיש אותם לביצוע בהוצאה לפועל ואז תצטרכי להתמודד עם תיק הוצל"פ, שם תוכלי להעלות את כל הטענות שלך לעניין הסכם השכירות.
      הצילום של החוזה מספק.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il