חובת הנמקה

  • קובץ מצורף התראה לסילוק לול תרנגולות בשטח משותף
    אבי | 18/05/2017 10:52

    שלום,אנחנו דיירי בניין בעיר פתח תקווה מגדלים מספר תרנגולות נקבות ולא רועשות בחצר הבית המשותף שלנו שהוא מגודר ונעול עם שער בתוך לול גדול ומרווח עבורם. הווטרינר נתן לנו אישור לגדל וגם העיר מספר דרישות לתקן שתוקנו מיד לטובת התרנגולות. כעבור זמן החליט הוטרינר לבטל לנו את האישור בתובענה שהלול נמצא "בשטח ציבורי" ועלינו לסלק את הלול ואת התרנגולות. השבנו לווטרינר תשובה שהשטח הוא "שטח משותף" לדיירי הבניין ורשום על שמנו בטאבו כולל חתימות כל הדיירים של הבניין שמעוניינים בגידול התרנגולות בשטח של הבניין שלנו שמגודר ונעול בשער. הוטרינר לאחר דין ודברים אם השטח הוא "שטח ציבורי" לטענתו או "שטח משותף" שלנו הדיירים ונעשה בו כרצוננו כחוק, הבין הווטרינר שהוא טעה והוציא לנו מכתב חדש לסילוק התרנגולות בטוענה "שהבקשה שלנו להחזקת תרנגולות נדחתה" ועלינו לסלק את התרנגולות הפעם מבלי דרישה לפרק את הלול כפי שדרש בהתחלה וכמובן נעלם כל זכר לטענה הראשונית של "שטח ציבורי".ההתראה ששלח לנו הוטרינר מצורפת כאן, בהתראה הוטרינר לא מציין מדוע הבקשה שלנו נדחתה, פשוט היא נדחתה ועליכם לסלק את התרנגולות מהשטח הפרטי שלכם, כאילו אנחנו חיים במשטר דיקטטורי ולא מגיע לנו הסבר הגיוני מדוע הבקשה להחזיק תרנגולות נדחתה על ידי הוטרינר. האם מותר לוטרינר סתם ככה לקום בבוקר ולהחליט בלי שום סיבה הגיונית לשלוח התראה כזאת לקונית לסלק משטח פרטי בעל חיים?לדעתנו אין לוטרינר סמכות לעשות דבר כזה, אלא אם הוא פירט מדוע הוא דוחה את הבקשה שלנו מאיזה טעמים ואנחנו סירבנו לקיימם. לא מצאנו בחוקי העזר העירוני ולא באף חוק אם על הוטרינר לנמק "התראת דחיה" עם נימוקים. נשמח אם תוכלו להפנות אותנו לחוק שמחייב לתת נימוק מלא וסיבה חוקית. תודה

    • חובת הנמקה
      עו"ד ירון שבס | 18/05/2017 22:52

      אבי שלום,
      קראתי בעיון את דבריך ועל אף שהשאלה לא עוסקת בעניין פלילי, אציין בפניך שישנה חובת הנמקה בחוק ועניינך ככל שאני מבין עוסק בתחום המנהלי של המשפט.
      תוכל לעיין בחוק לתיקון סדרי מנהל (החלטות והנמקות) תשי״ט 1958- קרוב לוודאי שאת תשובתך תמצא שם.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il