קריטריונים לנאותות מותאמים למטרת העסקה

  • בדיקת נאותות.
    מ | 17/05/2017 12:26

    אני מיצג חברה פרטית, הנתבעת בהליך בוררות ע"י צד שלישי, בסכום של 40 מיליון ש"ח. לעניות דעתי התביעה חסרת סיכוי, אך זו דעתי. טרם ניתן פסק בורר. החברה עומדת לערוך עיסקה מהותית, בה נדרשת בדיקת נאותות, והצהרת עורך דין על תביעות משפטיות. . השאלה: האם אני צריך להצהיר על עצם הגשת התביעה או חובה עלי גם לנקוב את סכומה. היכן נקבעו אם בכלל קריטריונים מחייבים לבדיקת נאותות. תודה.

    • קריטריונים לנאותות מותאמים למטרת העסקה קישור
      א-ה | 17/05/2017 16:07

      ראה לדוגמא סעיף 32 ואילך בחוק

      חוק

    • קריטריונים לבדיקת נאותות
      עו"ד שי בייזר | 17/05/2017 17:48

      בדיקת נאותות היא תולדה של הסכמה חוזית בין הצדדים המנהלים מו"מ לעסקת רכישה או השקעה בחברה. ההסכמה היא שהצד המוכר יישקף לצד השני את המצב האמיתי של החברה.
      מצופה מצד שמקיים בדיקה כזו לגלות כל פרט אשר עשוי להשפיע על שווי העסקה או שווי החברה, אפילו אם מדובר בסיכוי נמוך. קל וחומר כאשר מדובר על חשיפה קיימת שקיבלה ביטוי בהגשת כתב תביעה (לבוררות).
      צד שאינו מגלה פרט כאמור עשוי הפר חובות מחוק החוזים, כגון - חובת תום הלב או הטעיה ואף להפר את ההבנה לקיום הבדיקה עצמה (בין אם נערך מזכר הבנות ובין אם לא).
      אם אתה כעורך דין עורך "מכתב תביעות" לחברה אתה צריך לשקף מצב קיים, ולפרט את ההליכים ואת החשיפה (סכום התביעה), כשם שאת עורך מכתב תביעות לדוחות כספיים.
      כעו"ד ברור לך כי הצד השני (המשקיע) מסתמך על מכתב תביעות שלך כאשר הוא מנהל את המו"מ, על כל הכרוך בכך.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il