פיצוי בגין נשיכת כלב

  • נשיכת כלב
    יערה | 15/05/2017 10:28

    הנני בעלת כלבה מעורבת. במסגרת אירוע קומזיץ, אחד הנוכחים דרך על הכלבה שהגיבה בפחד ונשכה אותו ברגל. מדובר בנשיכה קטנה. הכלבה מחוסנת ולרוב אינה תוקפנית, אלא נעימה לבריות. האדם שננשך מעוניין לקבל פיצוי. נשאלת השאלה מהו סכום סביר לפיצוי. ניסיתי לברר עימו מה גודל הנזק - האם עליי לשלם על טיפול רפואי או על זמן שבוזבז. כל שאמר זה שקיבל חיסון טטנוס. כאמור, אני רוצה למנוע מצב שבו הבנאדם סוחט ממני אלפי שקלים על כלום. אשמח לעצה. איך מעריכים נזק של נשיכה קטנה?

    • פיצוי בגין נשיכת כלב
      עו"ד יעל טוויג | 15/05/2017 12:15

      שלום רב,
      אין סכום מדוייק להערכה, תלוי מה מידת הנזק שנגרם, האם עבר טיפולים כלשהם, האם הגרם לו הפסד כלשהו, מכל מקום בנבחה, כי לא נותר נזק והכל חלף ועבר, הפיצוי יכול לנוע בטווח של אלפי שקלים.

      בברכה,

      יעל טוויג, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      חשמונאים 100, תל אביב
      טל': 03-5622410; מייל: yaeltwig@gmail.com

      • נזק מינורי
        יערה | 15/05/2017 13:32

        נגרם לו נזק מינורי. סימני נשיכה קלים. הוא הלך לרופא וקיבל טטנוס. במקרה כזה הפיצוי עדיין בטווח של אלפי שקלים?

        • נזק מינורי מנשיכת כלב
          עו"ד יעל טוויג | 15/05/2017 14:14

          כאמור, אין הערכה מדוייקת, זה נתון להערכת שופט, יש שיגידו 1,000 ש"ח ויש שיגידו 3,500 ש"ח. אם זה כה מינורי נראה כי זה לא עניין לבית משפט ואפשר לנסות לסיים בפחות.  כמה הוא דורש ממך? מכל מקום, להחתים כמובן על הסכם, ככל שאת מפצה אותו בסכום כלשהו.

          בברכה,

          יעל טוויג, עו"ד
          מנהלת פורום דיני נזיקין

          חשמונאים 100, תל אביב
          טל': 03-5622410; מייל: yaeltwig@gmail.com

    • מענה
      אזרח | 15/05/2017 18:35

      שלום,
      זכותו של אדם לדרוש סכום למעלה מאלפי שקלים. ידוע כי נזקים עתידיים יכולים להתפתח אצלו, ואם ידרוש סכום גבוה, זו זכותו. שימי לב כי אין דרישה למי אדם ומי לא. החבות עליך היא אוטומטית במידה והכלב נשך. בהצלחה

      • סחטנות
        נסחטת ראשית | 17/05/2017 09:07

        מה עלי לעשות במידה והאדם לא מציג הוכחות ומנסה לעשות "כסף קל" ורק מאיים בתביעה ודורש עשרות שקלים על שריטה? ובפניה למשרד הבריאות? אני יכולה בסופו של דבר גם לתבוע אותו על סחיטה באיומים... השאלה היא אם להגיע לפשרה או לתת לו ללכת לתבוע כי אין לו על מה. לא נגרם לו נזק משמעותי.