פיצויי פיטורין

  • פיצויי פיטורין
    מרב | 14/05/2017 11:41

    שלום אני עובדת בחברת סיעוד כסייעת.
    הגשתי פיטורין בעקבות מחלת בן משפחה, והפיטורין התקבלו בחברה. אני עובדת בחברה מעל ל-10 שנים
    את כספי הפיצויים לא קיבלתי כאשר דרשתי לשאול מדוע טרם קיבלתי נשלח אליי מסמך שהפיצויים זה עם הפנסיה ביחד ועליי להמתין עד גיל הפרישה שמדובר בערך לעוד מעל 20 שנה .
    בנוסף עם אני רוצה את חלק מהסכום עליי לשלם 35 % מהכספים למדינה.
    האמת זה נראה לי לא כול כך אמין ידוע לי כאשר מפוטרים או לחלופין מתפטרים בצדק מקבלים את דמי הפיצויים בהתאם לשכר ולשנות העבודה.    האם זה נכון?

    • פיצויי פיטורין
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 15/05/2017 18:41

      מירב שלום, גם אם פיטורייך בדין מפוטרת הם. עליך לבדוק מול חברת הביטוח או קרן הפנסיה כי הכספים שהופרשו לך - הופרשו כדין ובאופן מלא. כי אז יכול להיות שעל המעסיק או חברת הסיעוד להשלים לך כספים. שנית, אין מחלוקת כי הפיצויים הצבורים שלך הם - אבל נכון כי חל עליך איסור למשוך אותם ללא אירוע מזכה.  ולכן את צריכה לעשות 2 דברים:
      האחד- לערוך בדיקה מול קרן הפנסיה כי ההפרשות נועדו כדין הן מבחינת שיעורי ההפרשות ותקופת ההפרשות. שנית, לקבל טופס 161 וטופס העברת הקופה על שמך.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com