הפסקה בין משמרות

  • הפסקה בין משמרות ושעות נוספות
    ראובן | 14/05/2017 01:16

    שלום רב,

    אני סיימתי לעבוד ב-2 בלילה וביקשו ממני להגיע לעבודה ב-7 בבוקר עד 12. רציתי לדעת האם אהיה זכאי לשעות נוספות בגין משמרת הבוקר מאחר ואין שמונה שעות הפרש בין שתי המשמרות.

    בתודה

    • הפסקה בין משמרות
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 15/05/2017 18:32

      חוק שעות עבודה ומנוחה קובע שאסור להעסיק עובד יותר משמונה שעות עבודה ביום. החוק גם קובע שאם מעסיקים עובד יותר משמונה שעות עבודה ביום צריך לשלם לו תוספת עבור שעות עבודה נוספות. סעיף 21 באותו החוק קובע שבין יום עבודה למשנהו תבוא הפסקה של 8 שעות. כלומר, לפי החוק, אם אין הפסקה של 8 שעות - מדובר באותו יום עבודה. ולכן מגיע לך תשלום שעות נוספות עבור השעות שבין 7 - 12 בבוקר. אלא באם חל הסכם קיבוצי או צו הרחבה או שאת העובד עבודה - שקיבלה היתר מיוחד לענין זה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com