דירה בירושה

  • דירה בירושה
    אורנה | 12/05/2017 09:12

    ירשתי דירה עם שלושה אחים, ביחד ארבע יורשים.

    שניים רוצים למכור את הדירה ושניים רוצים להשאיר את הדירה סגורה ללא שימוש.
    מה האפשריות העומדות בפני?

    תודה מראש.

    • דירה בירושה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 14/05/2017 14:15

      שלום אורנה,

      השארת הדירה סגורה וללא שימוש למשך שנה פוגעת בה ובערכה ומשיתה על היורשים תשלומים שניתן להטילם על שוכרים (ארנונה, ועד בית)ושלא יושבו להם.

      ככל שאין הסכמה לגבי מכירת הדירה וככל שהיורשים שמבקשים להשאירה סגורה אינם מוכנים לפצות את היורשים האחרים או לרכוש את חלקם, הפתרון העומד בפני היורשים המעוניינים במכירה יהיה תביעה לפירוק השיתוף בדירה. (כעקרון, כל יורש רשאי למכור את חלקו בלי קשר לחלקי שאר היורשים,אך קיים קושי לבצע מכירה של חלק מדירה בבלבד והדבר משתקף גם במחיר נמוך יותר).

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com