פרסום מסמכים מתוך הליך משפטי

  • שלום, האם במהלך תביעה אזרחית המתנהלת נגד גוף
    אבי רוחן | 11/05/2017 12:29

    הפועל בשוק ההון ניתן לפרסם לציבור חומרי ראיות מתוך ההוכחות שיש לי כתובע?

    • פרסום מסמכים מתוך הליך משפטי
      ליאור חאיק, עו"ד | 11/05/2017 12:34

      היי אבי,

      הייתי נזהר עם העניין, מאחר ואתה חושף את עצמך לתביעה מכוח איסור לשון הרע בהנחה והחומרים שאתה מבקש לפרסם עלולים לפגוע בשם הטוב של החברה או במוניטין שלה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תודה על תגובתך והמידע. כמובן...
        אבי רוחן | 11/05/2017 12:46

        שחומרי הראיות יזיקו לנתבע אבל הם ראיות שלא ניתנות להפרכה, זהו תיעוד של עובדות .
        ראיתי שבמשפטים לא מעטים התקשורת מפרסמת חומרי ראיות ועובדות מתוך אולמות בתי המשפט

      • לא אחשוף פרטים אבל אתן דוגמה היפותטית, נניח
        אבי רוחן | 11/05/2017 12:50

        שבנק גבה עמלה, או עשה טעות או גבה מחשבוני סכום שלא היה רשאי בחשבוני ואני תובע אותו, האם אני חשוף לתביעת לשון הרע אם אפרסם את דף החשבון שהוא מהווה את הראיה?

        • המשך תשובה
          ליאור חאיק, עו"ד | 11/05/2017 15:38

          כל עוד אין פסק דין ובית המשפט לא קבע שמדובר בגבייה שלא כדין, על פניו מדובר בעילה להגשת תביעה מכוח איסור לשון הרע.

          אתה נותן פרשנות מסוימת למסמך, אולם אין עדיין הכרעה שיפוטית בעניין ולכן לדעתי אתה מסתכן בחשיפה מיותרת.

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

          • הבנתי, סבבה... ועדיין, במקרה ששני קריטריונים ...
            אבי רוחן | 11/05/2017 22:20

            מתקיימים, האחד "אמת דיברתי" והשני "יש עניין לציבור"
            (אלו שני התנאים שלפי מיטב הבנתי שוללים עילה לתביעת לשון הרע) אזי אני "מכוסה" ... הלא כן?