פנסיה והבראה

  • פנסיה והבראה
    פנסיה והבראה | 11/05/2017 11:29

    שלום,

    דוד שלי עבד בחברה 24 שנה .... דוד שלי לא יודע קרוא וכתוב וחסר הבנה ... לאחרונה פוטר מעבודתו ומסתבר שאף פעם לא קיבל תלו שכר ( אמרו לו שהחברה לא מנפיקה תלושים) , לא קיבל הבראה ולא קיבל פנסיה ולא פיצוי פיטורין .. את המשכרות היה מקבל במזומן

    הכנתי תביעה לדוד שלי להגיש אותה, אך לא הבנתי איך עושים את החישוב של הפנסיה ושל ההבראה בשים לב שדוד שלי עבד 24 שנה ( מעולם לא קיבל הבראה) כמה מגיע לו הבראה וכמה מגיע לו פנסיה ( תחילת עבודה שלו במפעל הוא בשנת בסביבות 1995)
    תודה

    • פנסיה והבראה
      עו"ד לילך אקרמן | 13/05/2017 22:01

      שלום רב
      ראשית דמי הבראה ניתן לתבוע רק שנתיים אחורנית
      פנסיה ניתן לתבוע 7 שנים אחורה ולגבי הסכום יש לבחון האם ישנו הסכם קיבוצי או צו הרחבה החל על מקום העבודה וקובע הפרשה כלשהי ואז לתבוע בהתאם לאחוזים הקבועים בו או שבהתאם לצו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il