מהן זכויות עובד בעת חילופי מעסיקים?

  • פיצויי פיטורים בעקבות רכישת פעילות חברה
    איציק כחלון | 09/05/2017 21:26

    שלום,בסוף שנת 2016 נרכשה הפעילות של החברה שבה עבדתי.כתוצאה מהרכישה הייתי צריך לבחור אם לחתום על חוזה מהמעסיק החדש או לא.כיוון שהמעבר מהחברה הישנה לחדשה היה חייב להתבצע לפני מעבר לשנת 2017 לא ניתנה לנו הודעה מוקדמת ולכן המעסיק הישן בחר לא לפטר את העובדים ומנגד אף אחד מהעובדים לא התפטר מרצונו.עם זאת, כל העובדים חתמו על חוזים חדשים בחברה החדשה כאשר החברה הישנה המשיכה להתקיים.

    המצב כיום הוא שאני עובד בחברה החדשה מתחילת השנה. מהחברה הישנה לא התפטרתי ולא פוטרתי אך גם לא קיבלתי תלושי שכר.את תשלום הפיצויים עדיין לא קיבלתי מהמעסיק (עברו ארבעה חודשים מאז הרכישה).

    שאלותיי הם:
    * האם למרות שלא פוטרתי ולא התפטרתי מגיעים לי דמי הפיצויים?
    * האם העיכוב בתשלום דמי הפיצויים (ארבעה חודשים) תקין?
    * האם אני יכול לדרוש את התשלום בעבור אי הודעה מוקדמת למרות שלא פוטרתי בפועל?
    *קיבלתי לפני מספר ימים מסמך ״הודעה על הפסק עבודה״ מהמעסיק החתום על ידי המעסיק וטופס 161 שבו מצויין כי תקופת העסקתי הסתיימה בסוף שנת 2016. האם מסמכים אלה יכולים להוות בסיס לתביעה של המעסיק במידה ואני תובע על אי תשלום הפיצווים בזמן או על אי תשלום עבור ההודעה המוקדמת?תודה רבה

    • מהן זכויות עובד בעת חילופי מעסיקים?
      עו"ד צילה ניהוז | 10/05/2017 13:54

      איציק שלום,
      בחילופי מעסיקים יכולים לקרות אחד משני מצבים:
      1. החברה הישנה מפטרת את העובד, משלמת לו פיצויים וכו', והעובד מתחיל כעובד חדש בחברה החדשה.
      2. החברה הישנה לא מפטרת את העובד והוא ממשיך לעבוד באותם תנאים, עם אותו וותק, תחת החברה החדשה.

      לא הצלחתי להבין משאלתך אילו מהמצבים קרו.
      מצד אחד אתה אומר שלא פוטרת, מצד שני קיבלת טופס 161, שיכול להוות אינדיקציה לכך שנקלטת בחברה החדשה כעובד חדש.

      עניין הפיצויים צריך להיבחן באופן פרטני.

      לשאלתך באשר להודעה המוקדמת, בכל מקרה על החברה הישנה היה לתת לך הודעה מוקדמת.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

      • לא פוטרתי ולא התפטרתי אך קיבלתי 161 מהמעביד
        איציק כחלון | 10/05/2017 20:26

        תודה על התשובה.
        המעסיק הישן היה עוסק מורשה והמשיך להחזיק את החברה הישנה כאשר 50 אחוז מהפעילות שלה נרכשה ועברה לידי בעלים אחרים.
        המעסיק הישן לא פיטר אותי כיוון שחשש שאדרוש את התשלום בעבור ההודעה המוקדמת.
        עם זאת, לא התפטרתי מרצוני, ובתחילת השנה חתמתי על חוזה העסקה בחברה החדשה.
        האם עצם זה שקיבלתי 161 אומר שפוטרתי?