הכותרת צריכה להיות "אפליה של אדם נכה"

  • פיטורים של אדם נכה
    חסוי | 09/05/2017 13:15

    אני אדם נכה, מקבל קצת נכות. אני חולה במחלת עצמות שגורמת לחוסר סימטריה ועיוות של הצד העליון של הגוף וגורמת לקומה נמוכה.
    בדרך כלל כשאני מחפש עבודה ואני מציין בקורות החיים שלי את הנכות לא משיבים לי, מי שמשיב לי אלו רק עמותות שמשלבות נכים.
    ואלו שכן מתקשרים כמעסיקים רגילים ואני מציין את גורם הנכות מבקשים שאהיה איתם בקשר בעוד חודשיים שלושה.
    אז החלטתי לא לספר על הנכות עד לראיון.
    הגעתי לראיון בבית מלון באחד מהאזורים התיירותים בדרום הארץ ,כאשר מראש ציינתי בטלפון שאני מחפש עבודה זמנית ל 3 חודשים מאחר ואני סטודנט. הגעתי למשרה של פקיד קבלה עם עוד 6 אנשים, עברתי  בהצלחה מבחן ממוחשב באנגלית ומבחן אמינות. המזכירה של מנהלת כוח האדם אמרה לי שקבלתי מבין השישה את הציונים הכי גבוהים וכך נשארתי להתחרות עם עוד 2 בחורות על התפקיד אחרי הסינון הראשוני. המתנו לראיון משותף עם מנהלת הקבלה ומנהלת כוח האדם. הבחורה הראשונה נכנסה ראשונה וסיפרה לנו שהתקבלה, לאחריה נכנסה השנייה וסיפרה שהתקבלה למשרה במרכזיה. נכנסתי לאחריהן ומנהלת כוח האדם ביקשה שאמתין, היא סגרה את הדלת ושוחחה עם מנהלת הקבלה במשך 10 דקות. לאחר מכן מנהלת הקבלה יצאה מהמשרד ואני נכנסתי . מנהלת כוח האדם שאלה למה לא ציינתי בקורות החיים שאני סובל מנכות והסברתי לה את הסיבה, היא השיבה שזה דבר פסול ומעיד שאני לא אדם דובר אמת אם אני מסתיר דבר כזה ושזה מעלה שאלות אם בכלל כדאי למלון להעסיק אדם כמוני. שאלתי אותה באופן קצת בוטה האם היא מנסה להגיד שאני לא מתאים לתפקיד בגלל החיצוניות שלי והיא אמרה שזה לא קשור והמלון לא עושה סלקציה. הסברתי לה שאני חייב תעסוקה לטווח הקצר הזה והיא הציעה לי להיות עובד ניקיון. השבתי לה שיש לי פטור מאנגלית אקדמית ופסיכומטרי גבוה והציונים שלי הכי גבוהים מכל המתמודדים לפי מה שהפקידה שלה אמרה והיא אמרה שהדיון תם, זה מה שהיא מוכנה להציע לי וזהו. האם זו אפליה?

    • הכותרת צריכה להיות "אפליה של אדם נכה"
      חסוי | 09/05/2017 13:19

      אם אפשר לערוך. כתבתי בסערת רגשות

    • האם מדובר באפליית נכה?
      עו"ד צילה ניהוז | 09/05/2017 13:50

      שלום,
      ככל שאין קשר בין המגבלה שלך לתפקיד שאליו אתה מגיש מועמדות, ואתה כשיר לבצע אותו, אתה לא(!) צריך לציין בקו"ח את המגבלה.
      תשובת מנהלת כ"א היא זו שפסולה, לא התנהלותך.
      משאלתך עולה ריח חריף מאוד של אפלייה פסולה.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

    • תגיד תביעה על 50000
      משה | 09/05/2017 14:20

      לפי חוק אפליה  אתה זכאי לתבוע 50000 שקל ללא הוכחת נזק  לדעתי האם יש לך ההוכחות תתבע