ניוד זכויות

  • אפשרות ניוד זכויות לקבלן, שיבצע אצלנו תמ"א 38
    דורית 1118 | 02/05/2017 15:36

    שלום לכם!
    אני גרה בבניין בן חמש קומות, ובקומה השישית קיים פנטהאוז.
    כל הקבלנים שהבאנו לראות את הבניין, לא רצו לבצע אצלנו פרוייקט תמ"א 38, מהסיבה שאין אפשרות לבנות על הגג,בגלל הפנטהאוז, ובגלל שהבניין מכיל כבר עתה 6 קומות.
    פנינו לעירייה בבקשת פיתרון כלשהו, לקבלת חיזוק של הבניין, בניית ממ"דים ומחסנים, ונאמר לנו שקיימת עקרונית, אפשרות לניוד זכויות, מהבניין שלנו, לבניין אחר, שהקבלן בונה בעיר. כיצד עושים זאת, ואיך מוצאים קבלן מתאים?

    • ניוד זכויות
      עו"ד אילן הלוי | 07/05/2017 19:37

      היי דורית

      תאורטי אפשר לפי התמא לנייד זכויות. מעשית כדאי לבדוק עם העיריה מה התנאים לכך. לא לכל קבלן שהבאתם יש רויקט נוסף בעיר שניתן לנייד אליו וכן לא תמיד זה כדאי לו.

      אפשר לבדוק עם העיריה לגבי חיזוק ושיפוץ הבנין באמצעות חברה עירונית (דוגמת עזרה ובצרון בתל אביב). אני יודע שבראשון למשל יש גוף בעיריה שעוסק בכך.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • ביצוע חיזוק בניינים ע"י חברה עירוני.
        דורית1118 | 07/05/2017 22:40

        האם חיזוק הבניין ע"י חברה עירונית נעשה ע"ח העיריה או גוף אחר, או שזה יוצא משמעותית יותר זול, מאשר חיזוק הבניין ע"י קבלן רגיל?
        מה היתרונות לעשות את החיזוק ע"י חברה עירונית, והאם העירייה חייבת לספק שירות זה? (מדובר על עיריית רעננה).