האם ניתן לפטר עורך דין בפשיטת רגל?

  • יצוג במקביל לעורך דין
    שון | 06/05/2017 04:45

    שלום רב.

    בפשיטת רגל אני מיוצג עי עורך דין
    לצערי ההתנהלות מאוד אדישה מצדו האם ישנה אפשרות שאני אגיש בקשות בשמי (החייב)כשהוא מייצג אותי?
    האם זה מקובל או שעליי לבקש ממנו לרדת מהתיק ואז אוכל לפעול לבד אני לא רוצה חלילה שיפגע מהנושא.

    • האם ניתן לפטר עורך דין בפשיטת רגל?
      עו"ד עומר נירהוד | 06/05/2017 06:29

      אני אענה מאוד בזהירות, על מנת שלא לפגוע באותו עורך דין, אבל עם כל הכבוד הדבר האחרון שצריך לעניין אותך זה כבודו של אותו עורך דין או שהוא לא יפגע.
      עורך דין הוא נותן שרותים. כמו כל נותן שרותים אחר. אם השרות שהוא נותן לך לא טוב תפטר אותו. תודיע לו שסיימתם ותודיע בכתב לבית המשפט שהוא לא מייצג אותך יותר ומה הכתובת שלךלהעברת הודעות מבית המשפט.
      יחד עם זה כדאי שתזכור שהשפה המשפטית שונה מעברית, ולכן עדיף שתהיה מיוצג אחרת אתה עלול לפספס דברים ואפילו לא לדעת או להבין שפיספסת.
      אבל כמו עם כל נותן שרותים אחר, אם אתה לא מקבל את מה ששילמת עבורו, סיים את זה.
      ודרך אגב, יש נטיה במקרים כאלה להגיד ״אבל כבר שילמתי הרבה כסף״. שרות רע, בכל תחום, במיוחד בעריכת דין, יכול לעלות הרבה יותר ממה ששילמת. לכן זה לדעתי ממש לא שיקול.
      בהצלחה

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

    • פשיטת רגל
      שון | 06/05/2017 10:25

      תודה רבה על התגובה והסבלנות
      אני חייב לציין שהפורום הזה ממש עוזר
      ונותן אינפורמצייה מאוד חשובה.
      יש לי שתי שאלות נוספות האם יש טעם לגשת לעורכי דין מטעם המדינה?הבנתי שזה מאוד כדאי ושיש גם כל מיני עמותות שעורכי דין מתנדבים ועוזרים ללא שכר כי לצערי שילמתי הון וללכת כל הזמן לעורך דין אחר לא אפשרי.
      ושאלה נוספת בגלל הטיפול הלוקה שאני מקבל כרגע אני חושש שיהוטל לי ההליך כי אני בפיגור ואז יקפצו עליי ויעקלו לי תשכר ואצטרך לסיים העסקה
      כמה זמן לוקח אם חלילה יבוטל לי ההליך עד שכולם יקפצו ויעכלו לי משכורת?
      ואם אפעל לבד האם יש לי אפשרות להגן על עצמי להוציא מכתב לבית משפט לאיחוד תיקים ועיכוב הליכים תוך 24 שעות?

      • האם אפשר למנוע ביטול הליך פשיטת רגל?
        עו"ד עומר נירהוד | 06/05/2017 11:15

        תקשיב, בחודשים האחרונים יצא לי לצערי להתעסק בלמהוע ביטול של הליכי פשיטת רגל של לא מעט חייבים בדקה התשעים. אפשר אז אל תרים ידיים מראש.

        לעניין עורך דין מהסיוע, כמו בכל מקום יש טובים ויש גרועים. כנראה שיש רואים בזה יעוד ושליחות ועושים את זה מעולה. יש כאלה שעושים את זה בשביל השכר ועושים את זה אוב ויש כאלה שמזלזלים והם הכי גרועים או שפשוט אין להם מושג וידע. אבל זה ככה גם בשוק הפרטי.
        אני כן מציע לך לקחת עורך דין מומחה כדי לנסות להציל את ההליך. חבל. הצלתי פעם הליך למישהו שהגיע אלי שבוע לפני דיון ההפטר בלי שהגיש שום גוח ובלי ששילם שום תשלום  אפשר.
        אם תיזרק מההליך חידוש הליכים יכול להיות גם תוך שבוע. מיד כשהנושה יודע. פתיחת הליך חדש לפי התקנות אחרי כמה שנים, בפועל אנחנו עושים את זה גם אחרי שנה אבל עדיף להימנע מראש מלהגיע לשם.
        אם תחליט להילחם על ההליך הנוכחי דבר איתי בפרטי ואנסה לפחות לייעץ לך ספציפית.
        בהצלחה

        בברכה,

        עומר נירהוד, עו"ד
        מנהל פורום פשיטת רגל

        העצמאות 40, יהוד
        טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

      • איחוד תיקים בביטול הלעל פשיטת רגל
        עו"ד עומר נירהוד | 06/05/2017 11:16

        סליחה לא עניתי, לשאלתך, מאולם בית המשפט, אם יבוטל ההליך, סע ישר להוצלפ לחקירת יכולת ואיחוד תיקים...

        בברכה,

        עומר נירהוד, עו"ד
        מנהל פורום פשיטת רגל

        העצמאות 40, יהוד
        טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

        • איחוד תיקים
          שון | 06/05/2017 12:18

          אגב לפני שחלילה מתבטל הליך מעדכנים אותי חודש לפני (בית המשפט)כדי שאתן תגובה?
          ואם חלילה יקרה דבר מהסוג הזה עליי לגשת ישירות לחקירת יכולת בלי או עם מסמכים שאכין מראש?

          • ביטול הליך פשיטת רכל
            עו"ד עומר נירהוד | 06/05/2017 12:42

            הבעיה זה כשעורך הדין לא מתפקד.
            כשיש לך עורך דין מייצג הוא מעודכן.
            בשלושה מקרים שהגיעו אלי לאחרונה עורך הדין, וצר לי לומר זאת, לא רק שקיבל הודעות ולא עשה כלום, לא הגיש תגובות. אלא גם לא עדכן את הלקוח והלקוח גילה רק בדיעבד על הביטול אחרי שהגיעה אליו הוצאה לפועל.
            באחד המקרים עורך הדין אפילו המשיך במשך חודשיםלקבל מהלקוח דוחות דו חודשיים ולא אמר ללקוח שההליך בואל והוא סתם שולח לו, ואפילו כמר שהוא מעביר אותם הלאה.
            בשני מקרים הצלחתי להחזיר את הלקוח להליך אחרי הביטול. במקרה הזה עבר יותר מדי זמן אז ממש עכשיו הגשתי בקשה להליך חדש.
            אז עצה ללקוחות: לבדוק עם עורך הדין אחת לחודש שהכל מטופל, ולתעד. (מיילים, אסמס)

            בברכה,

            עומר נירהוד, עו"ד
            מנהל פורום פשיטת רגל

            העצמאות 40, יהוד
            טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

            • ביטול הליך
              שון | 06/05/2017 17:18

              האמת שיש מוקד מידע ארצי שדרכם מדי פעם אפשר להתעדכן השאלה אם ביטול הליך הוא נושא לדיון או כאשר בית המשפט מבטל אז מיידית הכל מבוטל.

              • ביטול הליך פשיטת רגל
                עו"ד עומר נירהוד | 06/05/2017 17:41

                לא הבנתי את השאלה

                בברכה,

                עומר נירהוד, עו"ד
                מנהל פורום פשיטת רגל

                העצמאות 40, יהוד
                טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

                • ביטול הליך
                  שון | 07/05/2017 18:18

                  התכוונתי שאפשר תמיד לבדוק אם ההליך בוטל עי בית משפט במוקד מידע הארצי של בתי המשפט.
                  והשאלה אם מחליט בית המשפט לבטל את הפשיטה זה נעשה מיידית או שהוא נותן התראה עם אפשרות תגובה?

                  • התראה לביטול הליך פשיטת רגל
                    עו"ד עומר נירהוד | 07/05/2017 21:54

                    תמיד תהיה התראה לתגובת החייב.
                    הבעיה היא כשעורך הדין מקבל אותה ולא מתייחס. אז יעשה ביטול בלי שהחייב יודע

                    בברכה,

                    עומר נירהוד, עו"ד
                    מנהל פורום פשיטת רגל

                    העצמאות 40, יהוד
                    טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.ilתמ