העברת טיפול בתיק תאונת-דרכים לעורך דין אחר

  • העברת טיפול בתיק למשרד עורכי דין אחר
    דגו | 05/05/2017 12:27

    שלום,
    עו"ד שתחום עיסוקו אינו תאונות דרכים , קיבל ייפוי כח מקרובת משפחה לייצגה בהליכים מול חברת הביטוח, וככל שיידרש גם בביהמ"ש, עקב פגיעות גוף בתאונת דרכים. אם יחליט להעביר הטיפול בתיק למשרד עו"ד אחר שתחום מומחיותו העיקרי תאונות דרכים, וכשאין לעו"ד המעביר ניגוד עניינים בייצוג קרובת משפחתו, האם במקרה כזה יהיה זכאי לקבל חלק משכר הטרחה ? ואם כן, מהו החלק היחסי שנהוג להעביר לעו"ד שהעביר תיק לטיפול עו"ד אחר ? האם סוג הקרבה משפיע, למשל אם מדובר בקרבה ראשונה אין זכאות ואם מדובר בקרבה רחוקה יותר לא יהיה זכאי או להפך.
    כפי שידוע לי, בתיקי תאונות דרכים, שכר הטרחה המכסימלי לו זכאי העו"ד המייצג קבוע. מכאן טובתה של קרובת המשפחה לא תיפגע, שכן הסכום שתקבל קרובת המשפחה בסוף ההליך יהיה זהה, ולא יהיה הבדל מבחינתה שכן חלוקת שכר הטרחה בין שני המשרדים, או תשלומו למשרד אחד אינה משפיעה על סכום הכסף שתקבל.

    • העברת טיפול בתיק תאונת-דרכים לעורך דין אחר
      עו"ד ערן אלזם | 07/05/2017 09:20

      דגו שלום,

      חלוקת שכר הטרחה בין עורכי הדין בתיק פיצויים לנפגעי תאונות-דרכים מוסדרת בראש ובראשונה בהתאם למוסכם בהסכם שנחתם.

      בנוסף, קיימות החלטות שונות של ועדות שכר הטרחה בלשכת עוה"ד לעניין זה, המסדירה את התשלום בהתאם לשלב בו מועבר התיק.

      אמליץ לך להתייעץ עם אותו עו"ד אליו הנך מעוניין להפנות את התיק.

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com