על איזה סכום כדאי לתבוע?

  • נגר ברח באמצע עבודת מטבח - סכום התביעה
    KASEY | 04/05/2017 15:24

    הי, ערכתי הסכם עם נגר עוסק מורשה ממזרח ירושלים להשלמת מטבח לא גמור. סך העסקה: 11000 ש"ח, כאשר שילמתי לו 6000 ש"ח.
    הוא הגיע להתקנה פעם אחת, התקין חלק מהחזיתות, ומאז ועד היום, יותר מחצי שנה מאז הוא מבטיח שמגיע, אומר שמעמיס את החומר ויוצא, אמר שאף יצא לדרך ואינו מגיע. עד שהפסיק לענות לשיחות שלנו כליל.
    אני מתלבטת בנוגע לסכום התביעה כיוון שקראתי כי לא ממולץ להגזים. אע"פ שההסכם עומד על 11,000 ש"ח רוצה לתבוע את המקסימום, 33400 מהסיבות הבאות: 1. כל הצעה חדשה שאנו מקבלים מנגרים אחרים כוללת עבודה מחדש של כלל העבודה שעשה. לא ניתן ליצור את הדוגמא או הצבע בדיוק. כך שכל מה שעשה יש להחליף, כולל עבודה ירודה ולא מדויקת. אע"פ שנתן הצעה בסך 11000, כל הצעה אחרת, כנראה של נגרים ברמה גבוהה יותר או כאלה שכנראה לא מתכננים לברוח באמצע, עומדת על 20-30 אלף.
    2. עוגמת נפש ואובדן ימי עבודה. בחווייה שלי סכום זה אינו מופרז. הנגר שיבש לנו את החיים למשך יותר מחצי שנה. אנחנו חיים עם מטבח לא גמור, כאשר כלים ואוכל זרוקים על הרצפה. לקחנו עשרות ימי חופש באמונה שאכן באמת יגיע במועד שהבטיח. ביטלנו תכניות ונסיעות כשחכינו לו, ארחנו משפחה בתנאים הקשים ומביכים כיוון שהאמנו לו שיגיע לפני פסח. בכל פעם שלא הגיע המציא סיפורים כגון בעיות עם הרכב, מחלה ואמא שלו שמתה, דוד שלו וגיסו וכו.
    3. מזלזל בבית המשפט ובכל גוף כשטען מספר פעמים שלא מפחד שכלום חוץ מאללה לדבריו. לכן אני מאמינה שיש סיכוי שיזלזל בבית המשפט ולא יגיע, ואז אולי יפסוק השופט לטובתי בכל מקרה.
    אני מאמינה שאזכה בתביעה. יש ברשותי הסכם חתום, טופס הזמנה, וכמעט כל השיחות שלנו מוקלטות. בנוסף, שלחנו לו מכתב אזהרה מעו"ד. אודה מאד לקבל עצתכם בדבר סכום התביעה.

    • על איזה סכום כדאי לתבוע?
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/05/2017 17:16

      היי קייסי,

      השאלה מצריכה ייעוץ פרטני. רק לאחר שעו"ד יעבור על כל החומר שנמצא אצלך, תוכלי לקבל חוות דעת משפטית עם המלצה לגבי סכום התביעה.

      באופן כללי, לא מומלץ להגזים ברכיבים של עגמת נפש אלא אם מדובר במקרה מיוחד. כל מקרה לגופו. למשל, בתביעות על ליקויי בנייה לרוב פוסקים סכומי כסף גבוהים על נזק בלתי ממוני.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com