איך יחושבו ש.נ ושעות כוננות במשכורת גלובלית?

  • משכורת גלובלית ושעות כוננות
    Aviv | 03/05/2017 09:55

    שלום,
    אני עובד במשכורת גלובלית המחולקת לשכר בסיס +סכום קבוע כלשהוא כגמול לשעות נוספות. (בין אם עשיתי אותן אם לאו)
    ימי ושעות העבודה הרגילות הן א-ה 8:00-17:00.
    שאלתי הראשונה היא:
    האם בגלל שהמשכורת היא גלובלית, יכול המעסיק לדרוש להעמיד את שרותי מעבר לימי העבודה הרגילים הווה אומר, שישי,שבת ומוצ"ש, ובהנחה שעשיתי את מכסת 9 השעות היומיות?
    שאלתי השניה היא:
    במידה ועלי לתת לאחר יום עבודה רגיל גם  "שעות כוננות" מהבית בהן אעמיד את זמני לרשות המעסיק (5 שעות בערב, 4-5 ימים בחודש, בסה"כ 20-25 שעות כוננות), האם זה נחשב במסגרת המשכורת הגלובלית? האם זה נחשב במסגרת "השעות הנוספות"? האם עלי להיות מתוגמל על כך ללא קשר למסגרת השכר המשתלם לי בחודש, כלומר לבקש הסכם תגמול נפרד בעד "שעות הכוננות".

    • איך יחושבו ש.נ ושעות כוננות במשכורת גלובלית?
      עו"ד צילה ניהוז | 04/05/2017 10:10

      אביב שלום,
      ראשית, המעסיק יכול לבקש ממך, בין אם אתה עובד גלובלי ובין אם לא, לבצע עבודה בשעות נוספות.
      השאלה היא רק אם הוא יחוייב בתשלום גמול שעות נוספות בגינן או לא. התשובה היא שאם תשלום השעות הנוספות הגלובלי מהווה גמול אמיתי לשעות הנוספות שאתה מבצע, המעסיק לא יצטרך לשלם סכום נוסף. אם התשלום לא מהווה גמול אמיתי, בהחלט ייתכן שהמעסיק יחוייב בתשלום נוסף בגין עבודתך בשעות הנוספות.

      לשאלתך השניה, החוק לא מתייחס לשעות כוננות והשאלה שצריך לשאול בעניין הזה היא האם אתה חופשי לעשות כרצונך בשעות אלה או שאתה כונן במקום העבודה.
      ככל שהפגיעה בזמנך החופשי בשעות האלה היא גדולה יותר, כך ייטה בית הדין, אם הדבר יגיע לפתחו, לקבוע שמדובר בשעות עבודה שמזכות בתשלום. ככל הנראה יהיה מדובר בגמול שעות נוספות, תלוי במספר השעות שעבדת באותו היום.
      בכל מקרה, תמיד ניתן לנסות להגיע להסדר בעניין מול המעסיק.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,
      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com