זכויות בעלי דירות סרבנים

  • זכויות דיירים שאינם חותמים על הסכם תמ"א
    רחמין | 28/04/2017 22:25

    מה קורה לדיירים שאינם מסכימים לחתום על חוזה תמ"א לחיזוק ושיפוץ, בהנחה שיש רוב של 66% לביצוע התמ"א שכולל חיזוק הבניין, הרחבת הדירות (ממ"ד + מרפסות) ושיפוץ הדירות, בניית חנייה רובוטית עם מקום חנייה לכל דייר, דמי שכירות לחלק מתקופת הבנייה ועוד?

    האם הדיירים שלא חתמו מקבלים את כל מה שמקבלים הדיירים שחתמו? האם היזם רשאי לא לתת לדיירים האלה את כל או חלק מהדברים שמקבלים הדיירים שחתמו? האם יש אפשרות לתבוע דיירים שלא חתמו ו/או להפעיל נגדם סנקציות כלשהן? הכל בהנחה שהדיירים שלא חתמו לא עושים שום דבר כדי לעכב את הבנייה מלבד העובדה שהם לא חותמים?

    • זכויות בעלי דירות סרבנים
      עו"ד אילן הלוי | 01/05/2017 16:17

      שלום רב

      צריך להבין שפרויקט תמא לא יוצא לדרך ללא הסכמה של 100% מבעלי הדירות. או הסכמה בפועל או לאחר הגשת תביעה כנגד בעל דירה סרבן וקבלת החלטה בהאם של המפקח/ת. מרגע שאת מחויבים בהסכם  לא ניתן לקפח אותכם לעומת בעלי דירות דומים. כן ניתן לחייב אותכם בהוצאות בגין התביעה נגדכם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • הגשת תביעה נגד דיירים שאינם חותמים
        רחמין | 01/05/2017 18:01

        תודה על התשובה. אני רוצה להיות בטוח שאני מבין:

        (כאמור מדובר בחיזוק והרחבה ולא בפינוי/בינוי)

        אם אני לא חותם אלא אם יעשו שינוי בכמה סעיפים, היזם לא מסכים לשנות ו-66% מהדיירים חותמים, יש שתי אפשרויות: או שמשכנעים אותי לחתום, או שתובעים אותי?

        לגבי תביעה - באיזה בית משפט מדובר? כמה זמן לוקח תהליך כזה?

        אם זה לוקח הרבה זמן אני מניח שיהיה ניסיון ללכת לקראתי כדי לחסוך את הזמן הזה...

        • תביעה נגד בעלי דירות
          עו"ד אילן הלוי | 02/05/2017 09:33

          רחמין חג שמח

          אם אתה מסכים לחתום בודאי הכל בסדר. בהנחה שאתה לא מסכים - בתנאי שחתמו לפחות 2/3 מבעלי הדירות המחזיקים ביחד לפחות 2/3 מהרכוש המשותף- ובתנאי נוסף כי התקבל אישור עקרוני של הוועדה לתו"ב לגבי הבקשה להיתר (אישור המותנה בתנאים) אז ניתן להגיש נגדך תביעה המתבררת בפני המפקח/ת על רישום מקרקעין.

          אני לא יודע באיזה שלב אתם בפרויקט אבל שים לב שגם אם נחתם כבר ההסכם על ידי הרוב הדרוש יש להמתין להחלטת וועדה ולא ניתן מיד להגיש תביעה נגדך.

          התהליך עצמו בפני המפקח/ת אמור להיות די מהיר אבל עדין זה לוקח קרוב לחצי שנה. בדר"כ מנצלים תקופה זו כדי להתנהל במקביל להשלמת התנאים הנדרשים לקבלת היתר הבניה.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

          • תודה רבה אילן! חג שמח!  לת
            רחמין | 02/05/2017 16:18