עיסוק בעריכת דין לאחר קבלת הפטר

  • פשיטת רגל-עיסוק בעריכת דין
    אלינה | 01/05/2017 17:02

    שלום רב,נשאלה שאלתי אצל כמה וכמה עורכי דין הן בפרונטלי והן בפורמים לגבי השאלה האם מי שהוכרז כפושט רגל וניתן לו תכנית פרעון לא יוכל לעסוק בעריכת דין ? חלק אומרים לי שאחרי סיום התשלומים של התכנית פרעון כן יהיה אפשר וחלק אומרים לי שלעולם זה לא יתאפשר!!!! גם בלשכת עורכי הדין יש רשימה של עורכי דין שהוכרזו כפושטי רגל ותם רשיונם במקצוע. אז מישהו אמר לי שזה רק בגלל שהם פשטו רגל במהלך היותם כבר עורכי דין ומי שעוד לא הוסמך לא נכלל בכך.אני סטודנטנית למשפטים ויש לי עוד שנתיים להתמחות בכלל ...הגשתי כבר בקשה לפתיחת תיק אצל הכונס אבל נבהלתי וחרב עולמי כששמעתי את הדבר הזה. הנני כולה בת 22 מה מר גורלי שמשפחתי סבכה אותי מגיל צעיר? רק התחלתי את חיי.אין באפשרותי להגיע להסדר עם הנושים כי אין בידיי כלל ולא יהיה גם סכום גבוה במכה.מה התשובה הנכונה לגבי העיסוק במקצוע? האם אין משהו שניתן לעשות ?בבקשה אשמח ואודה על תשובה שתיהיה מכח ידע נכוןתודה רבה מראש

    • עיסוק בעריכת דין לאחר קבלת הפטר
      עו"ד עומר נירהוד | 01/05/2017 18:43

      אלינה שלום
      אני עונה לך עכשיו כדי שתהיי רגועה בחג.
      את לא צריכה למשוך את הבקשה שלך לפשיטת רגל.
      כל מה שתצטרכי זה לקבל הפטר חלוט עד מועד בחינות ההסמכה.
      אסור לעסוק בעריכת דין בזמן שאת בפשיטת רגל. אין בעיה לקבל תעודה אחרי הפטר (לא מותנה אלא חלוט).
      כדי שלא תחשבי שאולי יש סיכוי קטנטן אפילו שאני טועה אגיד לך שאני אישית הייתי בפשיטת רגל ועשיתי את הבחינות חודשיים אחרי הפסיקתא על ההפטר.
      רק תוודאי שאכן מלווה אותך מומחה מתאים שלא תיתקעי בהליך זמן רב כי אז באמת תהיי מנועהמלגשת לבחינות.
      אם יש לך עוד דאגות בנושא דברי איתי בפרטי.
      בהצלחה וחג עצמאות שמח.

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il