התעמרות בעבודה

  • התעמרות בעבודה - שעות ימים ויחס
    שמעון | 30/04/2017 00:39

    שלום רב,
    עקב תאונה הצטרכתי לצאת לחופש 90יום מהעבודה, וכשחזרתי המנהל לא רצה לקבל אותי ישר לעבודה אלא החזיר אותי הביתה עד שהזמין אותי אחרי שבוע לשיחה והכריח אותי לחתום על תנאי עבודה חדשים כדי להחזיר אותי לעבודה. גם אחרי שחתמתי הוא עדיין מתעלם ממני ומביא עובדי קבלן במקומי שזה לא הייה נהוג מקודם, הוא לא באמת רוצה להחזיר אותי לעבודה ולכן הוא מתעלם ממני אני מרגיש -התעמרות בעבודה-. האם מגיע לי לבקש פיטורים אם הוא ממשיך להתנהג בצורה הזאת?
     ((אם העבודה לפי קריאה ומשמרות, האם זכותו להביא עובדי קבלן במקומי אם יש עבודה, ולתת לי חופש?))

    • התעמרות בעבודה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 01/05/2017 08:56

      שמעון בוקר טוב, ראשית לא ציינת מה היה הוותק שלך בעבודה. האם הייתה קיימת לך צבירת ימי מחלה ל- 90 ימים וכו...
      בכל מקרה במידה והמעסיק אינו מעונין להשיב אותך לעבודה לאחר מחלה (ואני יוצאת מנקודת הנחה שהייתה לך צבירה מספקת), הוא כן יכול לפטרך בתום המחלה. עם זאת, הפיטורין צריכים להעשות כדין לאחר שימוע . על הימים בהם הושהת מעבודה אתה צריך לקבל שכר. עם אלו היו מספיק צבירה - הוא יכל לפטרך גם לאחר שסיימת את הצבירה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • עוד פרטים...
        שמעון | 01/05/2017 09:35

        בוקר טוב, ותודה על המענה.
        הוותק שלי בעבודה הוא 10 חודשים, אחרי זה יצאתי לחופש תאונה 3 חודשים ללא תשלום, ואחרי שחזרתי והבאתי לו אישור כושר עבודה מהרופא הוא לא שיפץ אותי בעבודה עוד 3 שבועות.
        (בתקופת התאונה 3 חודשים, לא שילם לי כי לא  עבדתי ולא נתן לי תלוש בכלל ולא רוצה. -ימי המחלה שיש לי 2ימים-)
        במצב הזה מה אפשר לעשות אם משפץ עובדי קבלן במקומי?
        מה עם התקופה שעברה אחרי תאונה ולא שיפץ אותי?
        תודה רבה

        • המשך..
          עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 01/05/2017 09:48

          שמעון הואיל ולא היו לך ימי מחלה המעסיק ראה באי התייצבותך כהפסקת עבודה. עקרונית הוא לא חייב לשבץ אותך לאחר 3 חודשים בהם לא הגעת לעבודה.

          בברכה,

          עדי אורן פריאנטי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שדרות ירושלים 18, אשדוד.
          טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

          • עוד שאה
            שמעון | 01/05/2017 09:56

            זה לא שאני סתם יצאתי לחופש 3 חודשים, היה לי אישור מרופאים על אי כושר עבודה כל התקופה. במצב כזה יש לו זכות לא להעסיק אותי יותר? ולשפץ עובדי קבלן במקומי היום?
            מה מגיע לי ומה יכול לעשות?

            • המשך תשובה
              עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 03/05/2017 08:19

              במצב כזה , במידה ואין לך מספיק וותק ואין לך מספיק צבירת ימי מחלה או לחלופין אתה נמצא בסטטוס של תאונת עבודה - אזי כן זו זכותו המלאה.  כמובן כי הפיטורין אסורים בזמן מחלה - אבל זה קצת שונה כאשר אין לך כבר צבירה או שוב לחילופין כאשר אתה בסטטוס של תאונת עבדוה - אז אין כלל מניעה לפטר.
              בברכה,

              עדי אורן פריאנטי, עו"ד
              מנהלת פורום דיני עבודה

              שדרות ירושלים 18, אשדוד.
              טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

              • שאלה אחרונה
                שמעון | 03/05/2017 09:24

                המון תודה על העזרה, השאלה שלי היא אחרי שחזרתי לעבודה המנהל לא רוצה לשפץ אותי והביא במקומי עובד קבלן, אבל באותו זמן הוא לא רוצה לפטר אותי ורק משפץ אותי 1-2 ימים בשבוע, לעומת מה שהייתי לפני התאונה 5-6 ימים בשבוע.