שימוע בעבודה

  • שימוע בעבודה
    אמיר | 01/05/2017 08:14

    שלום , אני רוקח ולפני 8 חודשים התחלתי לעבוד במקום עבודה רחוק מביתי 250 אלף ק"מ והעתקתי את מקום מגוריי לשם ושכרתי דירה והובטח לי כי העבודה היא לטווח ארוך ולאחרונה לאחר 8 חודשים התחלתי לגלות עבירות בניגוד לתקנות והנוהל של משרד הבריאות בעבודה (בבית מרקחת) ודיברתי עם המנהל והרוקח האחראי בעניין ועל הרעת תנאים בעבודה והחליטו לזמן אותי לשימוע ולמחרת מסרו לי מכתב זימון לשימוע ביד ועקב מחלה לא הגעתי והמצאתי אישורים והשבתי לכל טענותיהם בכתב , אני מפחד להמשיך לעבוד שם כי הם מבצעים עבירות ואני חושש לאבד שם את הרישיון שלי , הם זימנו אותי לשימוע עוד פעם כי אני במצב בריאותי לא טוב , האם כדאי לי להתפטר? או להמתין ? גם תשובתי לזימון נשלחה בכתב , הם טוענים נגדי טענות סרק שלא היו ואני מבין שהם רוצים לפטר אותי , מה אפשר לעשות ואני גם כך אאבד את זכויותיי הסוציאליות . תודה

    • שימוע בעבודה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 01/05/2017 09:45

      אמיר שלום, שאלתך לא ממש מובנת לי..מחד אתה טוען שאתה לא יכול להמשיך לעבוד שם כי מבצעים שם עבירות שעלולות לגרום לאיבוד רשיונך. מאידך אתה חושש
       משימוע? לא ברור לי למה.  במקרה שלך יש לבדוק את גורם ההסתמכות. ואולי תוכל לדרוש מספר משכורות אבל זה חריג ויש לבחון את המקרה היטב.
      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

    • זימון לשימוע
      אמיר | 01/05/2017 11:24

      אני מודה לתגובתכם , אינני מתחמק ומפחד מהשימוע אבל הם כבר העלו את כל טענותיהם בכתב ואני השבתי להם בכתב והתייחסתי לכל הטענות לכן אני לא רואה צורך שאתייצב מאחר והשבתי בכתב לכל הטענות שהעלו והתייחסתי לכל טענה והסברתי את עמדתי ואת הליקויים בבית מרקחת ואני יודע שאני סתם אתייצב , שלחתי את תגובתי בכתב והם יכולים לקבל החלטה לפי תגובתי

      • מענה
        אזרח | 01/05/2017 17:37

        שלום,
        אתה צודק, המעסיק רשאי לקבל החלטה בלעדיך, ככל והוא זימן אותך ואינך מתייצב לשימוע. בנסיבות המקרה, לטעמי ראוי כי לא תגיע לשימוע ותסיים עבודתך שם  בהקדם בשל חששך לאיבוד רישיון שלך. בהצלחה

        • המשך תשובה
          עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 03/05/2017 08:21

          ההחלטה אם להתייצב לשימוע או שלאו - היא שלך בלבד. ולכן באם העלאת את כל טענותייך בכתב - ואינך ראה צורך להתייצב - אינך מחויייב לכך.

          בברכה,

          עדי אורן פריאנטי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שדרות ירושלים 18, אשדוד.
          טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com