אי שיבוץ לעבודה לאחר מחלה

  • חופשת מחלב בכפייה
    רותי | 30/04/2017 13:50

    שלום רב, אני דיילת אוויר בחברת תעופה

    במהלך עבודתי חליתי פעמיים לתקופה שמצטברת לכדי חודש.

    כל מחלה כזו לוותה בקשר רציף עם העבודה , סגירת ימי המחלה נעשו בשיחת טלפון עם רופא החברה והצגת האישורים מהרופא האישי שלי.

    לפני כ25 ימים חזרתי מטיסה וחליתי שוב, לאחר כ4 ימי מחלה הבראתי וכאשר ביקשתי לחזור לפעילות טיסתית נאמר לי על ידי החברה כי כיוון שאני חולה הרבה הרופא יצטרך לעבור על מצבי  הרפואי ולאשר לי חזרה לעבודה

    כאשר התקשרתי לרופא חברה ראשית הוא לא ענה במשך יומיים

    כאשר כן ענה שאל אותי שוב לגבי כל ימי המחלה במהלך זמן עבודתי ( למרות שהוא ידע ויתרה מכך כל המסמכים אצלו)

    הרופא אמר לי שהוא לא מוצא את המסמכים וכי עליי לדבר עם המזכירה שלו שתכין את המסמכים על שולחנו ב18 לחודש, ורק אז נוכל להתקדם

    מהרגע בו נבראתי, דיברתי עם החונכת שלי על כך, עד ה18 לחודש עברו כ8 ימי עבודה בהם אני בריאה ולא עובדת

    ב18 הרופא אמר שהוא ייגש לזה היום, אני בספק אם יקרה עקב חוסר הסדר שמשתקף מהרופאהייתי בקשר עם דיילים מההנהלה ושיקפתי להם את המצב, הם מצדם ענו לי שכרגע אני תחת אחריות הרופא ועד שהוא לא יאשר שאני כשירה לא אוכל לטוס, הבהרתי להם את אופן התנהגותי הלקוי של הרופא, אך תשובתם נשארה זהה.

    רק ב25 הרופא שב ללשכתו ורק יום אחרי אמר לי שאינו מוצא את המסמכים ושעלי להוציא מחדש, מיד ניגשתי לרופא האישי והוצאתי מחדש. כיום אני כ19 ימים ללא עבודה

    עוד יום עובר ואני לא עובדת, ומונעים ממני פרנסה כשאני בריאה

    לא משלמים לי על הימים האלו

    לכן,

    האם זה תקין

    האם כפיית חופשה ללא תשלום מעוגנת בחוק באיזשהי צורה

    האם זו עילה עבורי להתפטר מבלי לשלם את הקנס של התפטרות לאחר פחות משנה בעבודה?

    האם יש דרך שהעבודה תשלם לי על הימים האלו? 19 ימים שאני בבית בהם אני בריאה

    ולא יכולה לעבוד,

    תודה לעונים

    • אי שיבוץ לעבודה לאחר מחלה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 01/05/2017 09:21

      רותי בוקר טוב, ראשית אני לא יודעת מה אומר ההסכם עליו את חתומה לגבי מקרים כאלה - ויש לבחון זאת. לכן תשובתי הנה בפן הכללי וכמובן הכל בכפוף להסכם החל עליך.
      באם יהנך בריאה ואין לך עוד אישורי מחלה את זכאית לעבוד ולהיות משובצת. במידה והמעסיק רוצה לבצע בדיקות משלו הוא רשאי לכך אבל ככל שזה מתעכב ממחדל שלא נעוץ בך - את זכאית לחלף שכר. שוב, כל זאת אם לא סוכם אחרת בהסכם העבודה עם המעסיק.
      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com