כן, פנה לייעוץ

  • ועד בית מקהל החלטות לבד ודורש תשלומים
    עידן | 30/04/2017 03:50

    שלום!

    התגוררתי בשכירות בבניין בו 3 דירות. 2 מהדירות שייכות לשכן מסוים, והוא שימש כועד הבית. בדירה אחת הוא התגורר, ואת הדירה השניה שיפץ כדי לעבור אליה (גדולה יותר) ולאחר השיפוץ רצה להשכיר את הנוכחית שלו.
    הדירה שלי הושכרה מאישה אחרת שאינה אותו ועד בית. התגוררנו בה 3 סטודנטים.

    כחודש לפני שעזבתי את הדירה, החל הועד בית לבצע גינון מאסיבי: עקירת שיחים, שתילת דשא והשקיה מרובה. לפני כן הגינה לא טופחה כלל, והגינה כללה למעשה רק בוץ ושיחים יבשים, כנראה במשך שנים

    כחצי שנה לאחר עזיבתי, קיבלתי בקשת תשלום של הועד בית על הגינון.
    ועד הבית לא הודיע לפני תחילת הגינון ולא ביקש את אישורנו לכך, שכן היינו מסרבים - אין לנו עניין בגינה הזו, כסטודנטים המתגוררים בדירה בשכירות בלבד.

    התשלום כלל גינון רב וחשבון מים מנופח מאוד עקב השקית הדשא החדש. לפני כן לא היו לועד הבית הוצאות טיפול בגינה כלל.

    האם יש מה לעשות בנידון?
    בבניין לא התקיימה אסיפת דיירים ולא מונהג  כלל תקנון כלשהו הידוע לנו.
    מבחינתנו בניית הגינה הזו היה מטרד ולא תועלת, ואנו חשים שהועד בית מנסה לגלגל אלינו את השבחת ערך הדירה שעשה על ידי טיפוח הגינה, לקראת השכרת דירתו.

    • כן, פנה לייעוץ
      מואיז | 01/05/2017 08:51

      כעקרון, תשלום ועד הבית חל על הבעלים של הדירה ולא על השוכר. במרבית הסכמי השכירות הבעלים והשוכר עורכים הסכם ביניהם שלפיו השוכר ישלם את דמי הוועד, אולם במקרה שהשוכר לא משלם אותם - לוועד קיימת עילת תביעה משפטית רק כנגד הבעלים ולא כנגד השוכר (ולבעלים קיימת עילה כנגד השוכר מכח הסכם הסכם השכירות).

      הדבר החשוב שעולה מהדבר הזה למעלה, זה שהוועד לא יכול לבוא אליך בדרישה ישירה לתשלום ועד הבית. הוא צריך "לעבור דרך" המשכיר שלך. אם המשכיר שלך ידרוש ממך את תשלום דמי הוועד האלה - זו שאלה אחרת.

      מכל מקום, בהנחה שאין אצלכם תקנון מוסכם - חל תקנון "ברירת המחדל" שנמצא בתוספת הראשונה לחוק המקרקעין. על פי סעיף 12(ב), לא יהיה תוקף להחלטה המטילה תשלום כלפי בעלי דירה אשר לא הסכים לתשלום.

      לפי הסיפור, לא התקבלה בכלל אצלכם החלטה, והתשלום חורג מדמי הוועד הרגילים (אם היו בכלל).

      על פניו יש מה לעשות, ומוצע לבחון את הדברים לעומק בעזרת סיוע.

    • גביית ועד בית שלא כדין?
      עו"ד עינב יונסוף וייס | 11/05/2017 14:30

      עידו שלום,

      בעת ששוכרים משכירים דירה בבניין משותף, לרוב נקבע בינם לבין במשכיר, כי תשלומי ועד הבית חלים עליהם לכל התקופה בה שוכרים את הדירה. היות שאינכם נמצאים כבר במקום, אין ועד הבית יכול לפנות אליכם בדרישה זו באופן ישיר, אלא עליו לפנות למשכיר. עם זאת, למשכיר ישנה הזכות לפנות אליכם בדרישה להשלים סכום זה במידה ויסבור כך וזו תהיה מחלוקת בינכם לבינו. בכל מקרה, במצב בו ועד הבית גובה תשלומים מוגזמים, ללא הסכמה ו/או הודעה מראש בעבור מה התשלום ושלא כדין, אזי ישנה האפשרות לפנות ללשכתו של המפקח על הבתים המשותפים השייך לעיר המגורים הרלוונטי ולהתלונן על כך.

      בברכה,

      עינב יונסוף וייס, עו"ד
      מנהלת פורום עורכי דין

      יחזקאל שטרייכמן 2, תל אביב
      נייד: 054-4250168; מייל: ejweiss.law@gmail.com