תצהירי עדות של עדים נוספים

  • סדר דין משהו לא ברור
    דבי | 21/12/2016 21:41

    שלום
    תביעה אזרחית על הפרת חוזה. התובע הגיש תצהירי עדות ראשית מטעמו. סדר דין רגיל. הוא ביקש לזמן עדים נוספים. הדיון בעוד שבועיים. האם היה צריך להעביר לנתבעים תצהירי עדות של העדים מטעמו? האם על הנתבעים להגיש בקשה בעניין לבית המשפט?
    תוך כמה זמן צריכים הנתבעים להגיש תמהירים מטעם העדים שלהם?

    • תצהירי עדות של עדים נוספים
      א-ה | 22/12/2016 00:21

      תצהיר עדות ראשית בסדר דין רגיל יכול בית המשפט לקבוע על פי התקנות 143(5) או 168(א) לתקנות סדר הדין האזרחי
      שתי התקנות הללו לא קובעות על מי מוטלת החובה להמציא את תצהיר העדות לבעלי הדין.
      לכן, על בית המשפט הקובע הגשת עדות בתצהיר לקבוע את מועד ההגשה ואת דרך ההמצאה.
      אם לא הוגשו תצהירי עדות חרף קביעתו של בית המשפט שיש להגיש תצהיר, הרי שעל פי תקנה 168(ב) לא יוכל העד להעיד, אבל בית המשפט יכול לקבוע שהעד כן יוכל להעיד אם יוכיח שהימנעות מהגשת התצהיר היתה מוצדקת.
      אם כן הוגשו תצהירי העדות בסמוך לדיון, ולא היה מספיק זמן להתכונן לחקירה נגדית, ניתן להגיש בקשה לדחיית המועד של חקירת העדים הנוספים הללו שתצהיריהם הוגשו באיחור.

    • קובץ מצורף .

      ...

    • קובץ מצורף .

      .