מה נחשב לחוזה?

  • האם זה נחשב חוזה? או ראש קטן של השכן?
    יוסי | 29/04/2017 14:40

    שבת שלום

    אני ושכן שלי נפגשנו באקראי ברחוב, השכן שלי אמר לי שהוא רוצה להכניס אלי לשטח קרוואן והסכמתי. עברו 3 שבועות מאז המפגש ביננו ופתאום אני רואה טרקטור בשטח שלי שמתחיל ליישר את האדמה כהכנה לקרוואן. פניתי לנהג הטרקטור ואמרתי לו לצאת מיד מהשטח מכיוון שבכלל לא קישרתי בין הטרקטור לבין השיחה שהיתה לי לפני 3 שבועות עם השכן.
    אציין שמדובר מבחינתי בשיחת חולין ושההסכמה שלי היתה באופן כללי על הרעיון ושעוד לא ערכנו שום חוזה.
    האם השכן יכול לטעון שהוא פעל תחת הסכמה מלאה שלי?
    עם מי הצדק?
    מבחינתי זה נראה שהשכן משחק אותה ראש קטן.
    אשמח לשמוע מה דעתכם

    • מה נחשב לחוזה?
      ליאור חאיק, עו"ד | 30/04/2017 00:08

      היי יוסי,

      אמנם אין הכרח שחוזה ייערך בכתב (למעט חוזה במקרקעין, חוזה מתנה ומספר חוזים נוספים אשר מחייבים מסמך בכתב), אך ממה שאתה מתאר לא נראה שמדובר בחוזה משפטי מחייב שכן לא מתקיימים יסודות גמירות הדעת והמסוימות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com