הקדש

  • הקדש
    סאם | 29/04/2017 11:55

    שלום ,

    לקוחה נתנה קרקע  שלה לכנייסיה ( הקדש ) איך רושמים בשלכת רישום המקרקעין ? האם חייבם לדווח למשרדי מיסוי מקרקעין ? מכח איזה חוק והיכן מוגדר רישום הקדש...

    • הקדש
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/04/2017 21:20

      שלום סאם,

      בשאלתך חסרות עובדות רבות (הקדש בחיים או בצוואה, האם קיימות מטרות ציבוריות או מדובר במתנה ועוד).

      כעקרון, הקדש הוא סוג של נאמנות וחלות עליו הוראות חוק הנאמנות.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • הקדש
        סאם | 01/05/2017 10:13

        שלום לך ,

        ההקדש היה בחיים ( מתנה ) ולא נראה לי למטרה ציבורית מאחר והכניסיה מכרה את ההקדש לצד ג'

        • הקדש
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 03/05/2017 17:35

          ככל שמדובר במתנה יש כמובן לדווח על העסקה לרשות המסים ולרשום כעסקת מתנה בטאבו.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com