הסיכוי לפסילתה של שאלה 20 טור 1, שאלה 1 טור 2

  • שאלה 20 טור 1
    מל | 28/04/2017 11:45

    מה הסיכוי ששאלה 20 טור 1 תיפסל?

    • הסיכוי לפסילתה של שאלה 20 טור 1, שאלה 1 טור 2

      השאלה הזו נמצאת בבדיקה. לדעתנו כוונת הוועדה הבוחנת היא לבחור ב-ג'. יחד עם זאת, יש בעייתיות בכך שהיא רוצה לתבוע בשלב הראשון רק את משכורתה בלי פיצויי הלנה, כי הדבר מנוגד לכאורה להוראות הדין. אנחנו בוחנים את ההשגה הזו ובהמשך נתייחס אליה.

      בברכה,

      אבנר שילה, עו"ד
      מנהל פורום בחינות לשכה

      עובד בחברת מחשבות. בעל נסיון של כ-16 שנים  בהכנה לבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין.

      • שאלה 20 טור 1
        יגאל | 28/04/2017 15:30

        אבנר שלום
        בשום מקום בחוק העבודה ולא בתקנות לא מצאתי שאפשר לפצל את התביעה
        להיפך, בסדרי הדין של בית הדין לעבודה נאמר " כל עניין שאין עליו הוראה אחרת בחוק זה או בתקנות לפיו, ינהג בדרך הטובה ביותר הנראית לו"....
        ועל פי זה לדעתי אין תשובה נכונה לשאלה הזו, כי בית המשפט יחליט באיזו דרך המבקשת תפעל
        לתגובתך אודה
        יגאל

      • מסכים עם כל הנטען לגבי השאלה
        ניר | 28/04/2017 18:43

        אם מוריה לא מיצתה את כל הסעדים ולא ביקשה לפצל את הסעדים באותו מועד היא לא תוכל להתחרט לאחר מכן ולכן יש לקבל גם את חלופה ב' או לחילופין, לפסול את השאלה.

        • סעיף 20(1) פיצול סעדים
          שימו לב | 29/04/2017 08:04

          סעיף 26 בתקנות בית הדין לעבודה: תובע שלא כלל בתובענה את כל הסעדים להם הוא זכאי בשל אותה עילה, לא ייחשב כמי שוויתר עליהם והוא יהיה זכאי לתובעם ובלבד שקיבל על כך רשות מבית הדין לא יאוחר ממועד הגשת התובענה הנוספת.
          יש לי שתי הערות כדי לדייק בהשגה:
          1. השאלה בדיני עבודה  הוכנסה לבחינה בפרק סד"א ועוד בסוגיה ספציפית של שוני בין שני התחומים. מותר?
          2. הסעדים הנוספים יוגבלו רק לאותה עילה ולאלה שבסמכות בית הדין לעבודה, אחרת אנו עובדים לסד"א ואז כבר מאוחר מידי לפיצול סעדים - זה לא מופיע בתשובה ג' שלא מפרטת את הסעדים העתידיים.

          • הכנסת השאלה בדיני עבודה לפרק בסד"א

            עקרונית, מותר כי אין הנחיה או תקנה מפורשת האוסרת זאת. יחד עם זאת, ניתן להעלות זאת כטיעון בהשגה במיוחד על רקע העובדה שהדין לעניין פיצול סעדים בדיני עבודה שונה מזה של סד"א, ויש הוראה מיוחדת בתקנות בית הדין לעבודה.
            מכל מקום, לא זה הטיעון המרכזי בהשגה. יש בעיה מהותית בשאלה מבחינת האפשרות לפצל את הסעד בנסיבות השאלה.

            בברכה,

            אבנר שילה, עו"ד
            מנהל פורום בחינות לשכה

            עובד בחברת מחשבות. בעל נסיון של כ-16 שנים  בהכנה לבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין.