מעשה פשיטת רגל

  • פשיטת רגל
    אבי | 26/04/2017 12:58

    שלום רב לפורום היקר,
    2 שאלות בבקשה.

    1. אם אני מודיע לספק שלי שיש לי בעיה לשלם לו תלשומים שאני חייב לו. האם הוא יכול לפתוח נגדי פשיטת רגל?
    אני עוסק מורשה.

    2. האם רק לאנשים "בעיתיים כלכלית" נפתחים פשיטת רגל או שאפשר גם לאדם שיש לו כספים ובכל זאת אפשר לפתוח נגדו פשיטת רגל?
    תודה

    • מעשה פשיטת רגל
      עו"ד עומר נירהוד | 27/04/2017 23:30

      אלו הם מעשי פשיטת רגל:
      1. העברת מרמה של נכס.
      2. החייב עזב את הארץ במטרה להתחמק מנושיו.
      3. עוקל נכס מנכסי החייב ונמכר בהוצאה לפועל.
      4. החייב הגיש בעצמו בקשה לפשיטת רגל.
      5. החייב הודיע לנושה מנושיו כי הוא מפסיק לשלם את חובו.
      6. אי מילוי התראת פשיטת רגל

      שזה אומר שלהודיע לספק שאתה מפסיק לשלם לו מאפשר לו להגיש נגדך בקשת פשיטת רגל. עדיף לא לומר...

      לעניין שאלתך השניה, ניתן להגיש נגד כל אחד בקשת פשיטת רגל, גם אם יש לו נכסים.
      אם יש לו יותר נכסים מהתחייבויות הוא כנראה ידע לפרוע את התחייבויותיו וההליך יבוטל

      בהצלחה

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

      • עוד פעם
        עוד פעם אני | 29/04/2017 13:05

        תודה על המענה המהיר. אם הוא יתחיל הליך נגדי ואז הוא יבוטל, האם אוכל לתבוע אותו על פתיחת ההליך נגדי ??

        • תביעת נושה על פתיחת הליך פשיטת רגל
          עו"ד עומר נירהוד | 29/04/2017 13:35

          שאלה מעניינת.
          אני מניח שבמקרה שאדם מגיש כנגדך בקשה לפשיטת רגלללא שיש לו כל עילה ניתן לתבוע אותו על פגיעה בשמך הטוב.
          אבל אם המדובר יהיה בפגם פרוצדורלי שיביא לדחיית הבקשה (למשל אי קיום מעשה פשיטת רגל כלפיו במצב בו הלכה למעשה אתה לא יכול לעמוד בחובותיך או שיש לך חובות לא משולמים בזמן מולו או משהו כזה זה לא ילך.

          בברכה,

          עומר נירהוד, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל

          העצמאות 40, יהוד
          טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il