ניתן לערער, ובתביעה קטנה יש להגיש בקשה לרשות ערעור

  • האם שופט יכול לעשות חסם שיפוטי להליכים המתנהלים?
    רותי | 26/04/2017 08:49

    בפסק דין בתביעות קטנות, שופט נתן פסק דין ובו חסם שיפוטי לתביעות אחרות המתנהלות אצל מותבים אחרים, מתוך ידיעה שמתנהלים הליכים אחרים, ומבלי שבדק את ההליכים האחרים או נתן את דעתו במה הם דנים. האם זה חוקי והאם זו עילה לערעור?

    • ניתן לערער, ובתביעה קטנה יש להגיש בקשה לרשות ערעור
      א-ה | 26/04/2017 11:42

      יש פסקי דין של בית המשפט העליון שעוסקים בנושא הזה
      נקבע שם שיש הצדקה לכך רק במקרים חריגים

      • האם אתה יכול לתת לי את מספרי התקדימים בעליון
        רותי | 26/04/2017 14:20

        האם אפשר לקבל בבקשה את התקדימים מבית המשפט העליון האוסרים על ביצוע חסם שיפוטי לגבי הליכים אחרים המתנהלים במקביל?

        • תקדימים קישור
          א-ה | 27/04/2017 00:24

          קודם כל, צריך לתקן את השם.
          זה לא חסם שיפוטי - אלא צו חוסם
          מספר פסקי הדין בנושא מצומצם, כיוון שנדיר שבית משפט קובע צו חוסם.
          כמו כן, אין הוראה מפורשת בחוק הקובעת - במפורש - שניתן להוציא צו חוסם
          בהחלטה שנתן רשם בית המשפט העליון (החל מסעיף 11) - שמצורפת כאן - הוא מתייחס רק למצב של צו חוסם כלפי תביעות עתידיות, ולא לגבי כאלה שכבר קיימות.
          החלטות אחרות לא מגבילות את הצו החוסם רק לתביעות עתידיות.
          ניתן גם למצוא חומר בנושא בחיפוש בגוגל של המילים: צו חוסם

          החלטת בית המשפט העליון