בדיקת תעודת זהות ע"י שוטרי סיור

  • הטרדה מצד שוטרי סיור
    י.ב | 26/04/2017 05:28

    שלום!
    פעם קרתה לי סיטואציה שישבתי בתחנת אוטובוס (ביום).לפתע הגיע ניידת עם שני שוטרים.שאלו אותי "מאיפה אני" אמרתי שאני עובד בקירבת מקום.שאלתי את אחד השוטרים אם יש צורך להציג ת.ז בתגובה אמר בליגלוג "מה הוא אמר לך?(שותפו).לבסוף ביקשו ממני ת.ז בדקו במסוף והניחו לי.
    איזה אישה שהייתה בתחנה הייתה עדה לארוע ושאלה אותי בתמיהה "מה הם רצו ממך?נראה שממש משעמעם להם.
    האם לפי דעתך מדובר על הטרדה או על התנהלות תקינה?
    תודה

    • בדיקת תעודת זהות ע"י שוטרי סיור
      עו"ד אמיר מורשתי | 29/04/2017 17:48

      י.ב. יקר, לצערי, אנחנו לא יכולים לדעת מהן הנסיבות האמיתיות בגינן פנו אליך השוטרים- נניח שהיה מידע מודעיני, כי גבר בגילך עם שפם ( כפי שנניח היה לך ) נצפה פורץ באזור בו אתה נמצאת והם פנו אליך וניסו לבדוק את התגובות שלך ( האם תנסה לברוח, או תעשה מעשה אשר יסגיר התנהגות פלילית )- במקרה כזה לא ניתן לומר שהייתה כאן הטרדה.
      אין ספק, שיפה היה עם השוטרים לא היו פונים בטון מלגלג, אבל מכאן ועד לטעון להטרדה המרחק עדיין רב.
      ניתן במקרים המתאימים לפנות לקצין פניות הציבור כנגד אותם שוטרים.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il