דחיית תביעה מחמת שיהוי

  • האם אפשר לדחות תביעה בגין שיהוי?
    מירי | 25/04/2017 17:44

    האם בית המשפט לתביעות קטנות רשאי לדחות תביעה בגין שיהוי, בשעה שהתובעים אינם עורכי דין ואינם מיוצגים, ואין להם ידע משפטי, כדי לדעת שחייבים  להגיש תביעה מייד? ואם כן האם דחיית תביעה בשל שיהוי חותרת תחת חוק ההתיישנות?

    • דחיית תביעה מחמת שיהוי קישור
      א-ה | 26/04/2017 00:54

      כדי להבין וללמוד על הקושי בדחיית תביעה מחמת שיהוי, ראה קטע מתוך פסק דין של בית המשפט העליון  ע"א  6182/14 אינבסטלום הולדינגס בע"מ נ' ספריית יפת בע"מ

      "מטעמים אלו נפסק כי "הנטל על הטוען לסילוק תביעה מחמת שיהוי הוא כבד ורב בנסיבות העניין" [...] וכי דחייתה של תביעה אזרחית מחמת שיהוי בהגשתה תיעשה במקרים חריגים בלבד שבהם מלבד ההשתהות בהגשת התביעה הוכיח הנתבע קיומם של שני תנאים נוספים: (1) כי השיהוי בהגשת התביעה מבטא ויתור על זכויות התובע; (2) כי מצבו של הנתבע הורע עקב השיהוי בהגשת התביעה [...] תנאי נוסף הנזכר בפסיקה בהקשר זה הוא התנהלות בחוסר תום לב מצד המשתהה בהגשת התביעה"

      פסק הדין הזה מצורף בקישור

      פסק דין