ביטול קנס על עישון במקום ציבורי כלפי חולה נפש

  • ביטול קנס על עישון במקום ציבורי
    עידן הראל | 25/04/2017 14:21

    שלום רב, אישתי קיבלה דו"ח על עישון במקום ציבורי. המקום הציבורי הוא בית חולים רמב"ם בחיפה. יש לציין כי העישון נעשה במקום פתוח. אישתי מוגדרת כחולה במחלת נפש, הפרעה דו קוטבית, והעבירה נעשתה בזמן התקף מאניה חריף בו היא אינה מודעת להשלכות של מעשה. אני מעוניין להתייעץ במה ניתן לעשות כדי לבטל את הדו"ח. יש לציין שהיא כרגע עדיין לא במצב מאוזן ואינה יכולה להישפט. תודה

    • ביטול קנס על עישון במקום ציבורי כלפי חולה נפש
      עו"ד אמיר מורשתי | 29/04/2017 17:44

      עידן הראל היקר, אתה יכול לפנות בבקשה ליחידת התביעות לבטל הרישום האמור תוך צירוף המסמכים הרלוונטים לכך שאשתך כלל לא הייתה מודעת למעשיה בעקבות מצבה הנפשי ועומדת לה טענת ההגנה של אי שפיות הדעת לפי סעיף 34ח' לחוק העונשין הקובע: " 34ח.  לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שעשה אם, בשעת המעשה, בשל מחלה שפגעה ברוחו או בשל ליקוי בכושרו השכלי, היה חסר יכולת של ממש –(1)   להבין את אשר הוא עושה או את הפסול שבמעשהו; או(2)   להימנע מעשיית המעשה."
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

    • עישון במקום ציבורי הוא עבירה מסוג ברירת משפט
      עופר בן אברהם | 29/04/2017 20:13

      האפשרות לפנות לתובע בבקשה לביטול ההודעה לתשלום הקנס (הדו"ח) מפורטת בחוק ובתקנות, ומוסברת גם בהודעה עצמה.
      את הבקשה, בצירוף מסמכים המאמתים את הטענות שבה (אם ישנם), יש לשלוח למען הרשום בהודעה בתוך שלושים יום מיום קבלתה.
      אם תידחה הבקשה, תוכל אישתך לבקש להישפט בתוך שלושים יום מיום קבלת ההחלטה על הדחייה (סעיף 229 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב]; וראו גם: צו סדר הדין הפלילי (עבירות קנס - מניעת העישון במקומות ציבוריים); צו סדר הדין הפלילי (ברירת משפט - מניעת העישון במקומות ציבוריים); תקנה 42א לתקנות סדר הדין הפלילי וטופס 8א בתוספת לתקנות).