ליקויי בניה

  • בקשת סעד חלופי ונוסחו
    א | 24/04/2017 12:25

    ברצוני לבקש בכתב תביעה שהנתבע ישלם את עלויות התיקון הנדרשים לדירתי שהוכחו בחוו"ד , אך למען הזהירות ככל שבית משפט יחליט שלא לחייב בעלויות תיקון אני רוצה לבקש שיחייבו את הנתבע לתקן בפועל את דירתי. האם הנוסח הבא משקף זאת והינו תקין:

    ציטוט הנוסח:
    אבקש לחייב את הנתבע לשאת בתשלומי עלויות התיקונים הנדרשים בדירת התובעת.... בהתאם לחוות דעת השמאי; המתייחס לתיקון הליקויים ע"י קבלן שאינו הקבלן      הראשי שבנה את הבניין.
     למען הזהירות ורק במקרה בו כב' בית המשפט יחליט שלא לחייב את  הנתבע  בתשלומי עלויות התיקונים הנדרשים, מבוקש לחייב את הנתבע לתקן כל הנדרש בדירת התובעת בהתאם לקביעת  מהנדס שימונה ע"י בית משפט ויקבע מהם התיקונים שיש לבצע. סוף ציטוט

    תודה רבה

    • ליקויי בניה קישור
      א-ה | 25/04/2017 01:03

      הנושא דורש התייחסות של המומחים מפורום נדל"ן ומקרעין, כיוון שיש מקרים שבהם ניתן לתבוע כסף ולא תיקון ובמקרים אחרים יש לאפשר לקבלן קודם לתקן.
      הדבר תלוי אם מדובר בתקופת הבדק, והאם ניתנה הודעה לקבלן על הליקויים, או האם הקבלן ידע על הליקויים גם ללא הודעה, והאם הקבלן כבר עשה בעבר ניסיון תיקון של הליקויים שכשל
      לכן, מומלץ להעביר את השאלה ל-

      הערת מערכת: ראה פורום משפטי

      פורום נדל"ן ומקרקעין

      • תודה אך שאלתי רק לגבי הנוסח כי לגבי התוכן .....
        א | 25/04/2017 10:55

        תודה אך שאלתי רק לגבי הנוסח כי לגבי התוכן נאמר לי בפורום נזיקין לבקש כסף בעבור התיקון וסעד חלופי של תיקון בפועל האם הנוסח שלעיל תקין ומתאים לתשובה שקבלתי בפורום נזיקין?

        תודה רבה

        • ניסוח סעד בתביעה
          א-ה | 25/04/2017 11:23

          הניסוח מעט בעייתי, כי לא ניתן להתנות בכתב התביעה שבית המשפט ימנה מטעמו מומחה (מהנדס).
          הסעד בתביעה צריך להיות כזה שיתאים הן למצב שבית המשפט ימנה מומחה (מהנדס) והן למצב שלא.
          לכן, הניסוח אמור להיות פשוט, לחייב את הנתבע לשלם את עלות התיקון, ולחילופין, להורות לו לתקן בפועל את הנזק
          ומכאן גם נובע הקושי - שהרי לקבלן יש עורך דין שמכיר את פסיקת בית המשפט העליון בנושא ליקויי בניה, והוא יודע שתביעת תשלום כספית יכולה להיות רק בהתקיים תנאים מוקדמים לכך, והוא ילחם על כך שלא ישולם כסף, כי לקבלן הרבה יותר זול לתקן מאשר לשלם.
          יתכן שהתנאים המוקדמים אכן קיימים במקרה שלך, ולכן עליך להדגיש אותם, ואז, לתבוע רק כסף.
          ולכן, אם תתבע כסף ולחילופין תיקון, ישתמע מכך שלא חשוב לך במיוחד שהפיצוי יהיה דווקא כסף.
          לדעתי, רצוי וחשוב שתעלה את שאלך גם בפורום נדל"ן ומקרקעין, במיוחד לגבי סוג הסעד המבוקש בתביעה, כסף או תיקון.

    • בית המשפט העליון דן בנושא דומה לכך השבוע קישור
      מואיז | 27/04/2017 00:21

      ראה בפסק הדין המצורף לנוחותך.

      כפי שתוכל להבין מפסק הדין, החשיבות לגבי סגנון הניסוח היא גבוהה. הדבר משליך ישירות על גובה האגרה שתידרש לשלם עם הגשת התביעה (אגרה עבור תביעה לסעד כספי שונה מאגרה לצו עשה/צו הצהרתי) וכן עשוי להשפיע על אופי ניהול ההליך.

      פסק הדין