התנגדות לתצהיר עדות

  • בקשה לביטול סעיפים בתצהיר עדות ראשית
    לוי | 19/04/2017 21:17

    שלום רב
    כאשר שופט נתן החלטה להגיש תצהירי עדות ראשית ,
    וכי "בקשות למחיקת סעיפים וכיוצ"ב תוגש בכתב ובסמוך לאחר
    התגלות עילת ההתנגדות" .
    מה הכוונה בסמוך ... האם מספר ימים , האם מספר שבועות ?
    האם הצד שכנגד חייב מיד לגלות את עילת ההתנגדות מרגע שהומצאו לו התצהירים ?

    תודה מראש על התשובה.

    • התנגדות לתצהיר עדות
      א-ה | 20/04/2017 00:10

      1. בסמוך - משמע לפני דיון ההוכחות הראשון
      2. עילת ההתנגדות חייבת לעלות בבקשה בכתב למחיקת סעיפים מהתצהיר

      • מהי עילת ההתנגדות
        לוי | 20/04/2017 22:11

        תודה על תשובתך ...
        האם בבקשה אתה יכול לתת לי דוגמא אחת או שניים לעילת התנגדות נפוצה לתצהיר ראשי שהוגש ..... ?

        • דוגמא
          א-ה | 20/04/2017 23:35

          דוגמא נפוצה היא הרחבת חזית אסורה בתצהיר עדות
          כידוע, הצדדים מגדירים את המחלוקת ביניהם בכתב התביעה ובכתב ההגנה
          לפעמים, יש הרחבה של חזית המחלוקת הזו בתצהיר העדות, ובכך נוצרת מחלוקת חדשה ונוספת שלא היתה קודם.
          ואז, מגישים בקשה לבית המשפט למחיקת סעיף (או סעיפים) החורגים מגדר המחלוקת היוצרים שינוי חזית או הרחבת חזית,
          צריך לשים לב שלא חייבת להיות דווקא מחלוקת חדשה בתצהיר העדות.
          גם הרחבת מחלוקת קיימת מעל למה שכבר הוגדרה בכתב התביעה וכתב ההגנה היא הרחבת חזית אסורה.
          אם לא מבקשים מחיקת הסעיפים הללו, מפרש זאת בית המשפט כהסכמה מצד בעלי הדין להרחבת המחלוקת ביניהם.

          • המשך הבהרה
            לוי | 21/04/2017 16:24

            בתצהיר עדות ראשית שלי נמצאים עובדות שהבאתי  בכתב התשובה . (אני התובע , והגשתי כתב תשובה לכתב ההגנה ) האם עובדות שהבאתי בתצהיר עדות ראשית שלי והמופיעות בכתב התשובה שלי ,ייחשבו להרחבת חזית המחלוקת ?
            בתודה מראש על תשובתך...

            • הדבר תלוי בגורמים שונים
              א-ה | 21/04/2017 17:20

              בין היתר, יצטרך השופט לקבוע אם כתב התשובה שלך לא חורג מכתב תשובה רגיל, שמטרתו להשיב על טענות מפתיעות של הנתבע בכתב ההגנה.
              כמו כן, השופט יצטרך לבחון אם הנתבע טען או התנגד לכך שכתב התשובה שלך מרחיב את חזית הטיעון שבכתב התביעה
              בכל מקרה - לא ניתן לתת תשובה ללא הכרת החומר לפרטיו, ולשם כך יש שופט שמחליט