מטרות בפוליסה תקנית לרכב

  • השימוש ברכב
    כהן | 18/04/2017 14:47

    רכב מסחרי עד 3.5 טון הרשום ברשיון כפרטי משמש את העסק בין היתר לעיתים להובלת סחורה מהחנות לבית הלקוח.
    במפרט הפוליסה נרשם תחת הכותרת "בעלות הרכב": "דמי הביטוח חושבו בהתאם להצהרת המבוטח שנמסרה למבטח כי הרכב המבוטח הינו בבעלות פרטית או אחרת לשימוש אישי."לא מופיע במפרט הפוליסה סעיף "השימוש ברכב".
    א. בשיחת הרכישה הטלפונית עם נציגת הסוכנות ,לא הצהרתי ולא אמרתי  שהרכב הינו לשימוש אישי.
    להיפך. הנציגה יודעת שהרכב הינו לשימוש העסק ואנו מבוטחים בעוד רכבים .
    נכון שהרכב ברשיון הינו בבעלות פרטית אבל הוא מדווח לרואה החשבון  כרכב המשמש בעסק.
    לא ברור מה הכוונה לשימוש אישי.
    עיינתי בפוליסה התקנית בסעיף השימוש ברכב.  בסעיף 1 מופיע: השימוש ברכב הינו למטרות פרטיות חברתיות ולמטרות עסקו של המבוטח.
    בסעיפים הבאים בפוליסה התקנית אין החרגה לרכב המשמש בין היתר להובלת סחורה מהחנות לבית הלקוח. יש החרגות למטרות אחרות.
    האם חברת הביטוח רשאית לשנות את סעיף השימוש ברכב של הפוליסה התקנית?
    תודה

    • מטרות בפוליסה תקנית לרכב
      עו"ד גיל קראוס | 18/04/2017 16:01

      צהריים טובים,

      בעיקרון, כל עוד לא מדובר ברכב מסחרי של ממש, כלומר המשמש רק לצורכי עבודה, אז זה אמור להיכלל במסגרת הפוליסה.

      אם אתה ממש רוצה להיות שקט, תוכל להרים טלפון לנציגת חברת הביטוח, תוך הקלטת השיחה, לומר שאתה משתמש מדי פעם ברכב להובלת סחורה ואתה רוצה לוודא שהכל בסדר עם הביטוח.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • השימוש ברכב
        כהן | 18/04/2017 18:05

        מטרות השימוש ברכב
        תודה על תשובתך. אגיד לך. אני לא רוצה לשאול שאלות "קיטבג". עוד עלולים לייקר את הפרמיה משמעותית.
        בתשובתך ציינת ,זה אמור להיות בסדר?. למרות שבמפרט מצויין לשימוש אישי?
        נראה לי שהניסוחים האלה נעשים בכוונה כדי למצוא סיבה להתנער מתשלום. מה זה אישי? ומה זה לא אישי? חשוב לי לדעת. האם מותר למבטח לשנות נוסח מהפוליסה התקנית?
        תודה על עזרתך

        • מטרות שימוש הרכב בפוליסה
          עו"ד גיל קראוס | 19/04/2017 15:35

          אמנם מדובר בשאלת "קיטבג" אבל היא עשויה לחסוך זמן וכסף בשלב מאוחר יותר.

          כעיקרון הפוליסה אמורה להיות תואמת לפוליסה התקנית, אבל חברת הביטוח יכולה להעלות טענות כאלו ואחרות בעתיד ואם כעת תציין את הדברים במפורש זה עשוי לחסוך את אותן טענות.

          לשיקולך.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il