איך צריכה לפעול הידועה בציבור של אדם שהלך לעולמו?

  • ידועים בציבור
    מורן | 18/04/2017 10:29

    שלום רב

    שאלתי כאן בפורום לגבי ידועים בציבור ולא הבנתי את התשובה:

    בן הזוג של ידועה בציבור נפטר
    בת הזוג רוצה שיכירו בה כידועה בציבור על מנת שתוכל לתבוע בשם בן הזוג שנפטר
    כתבתם שאין הליך של סעד הצהרתי בבית המשפט לענייני משפחה לגבי זכויות בת הזוג כידועה בציבור
    שאלתי האם עלי להגיש בקשה לרשם הירושות שיכיר בה כיורשת לו?
    כתבתם שצריך גם להגיש בקשה לרשם הירושות ובמקביל תביעה לבית המשפט בדבר הזכויות המשותפות
    מה שלא ברור לי- למה צריך להגיש תביעה לבית המשפט? האם כשתוגש בקשה לרשם הירושות ורשם הירושות לא ירשום אותה כיורשת כי הם לא היו נשואים זה יעבור לבית המשפט ושם היא תצטרך להוכיח שהיא ידועה בציבור?
    הרי אם המטרה שלה להיות ידועה בציבור כדי להגיש בשמו תביעות זה אומר שהיא רוצה להיקבע כיורשת שלו.
    האם לא מספיק הגשת בקשה צו ירושה?
    תודה מראש

    • איך צריכה לפעול הידועה בציבור של אדם שהלך לעולמו?
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/04/2017 11:04

      מורן שלום,

      לידועה בציבור של אדם שהלך לעולמו, זכויות שונות, מול גורמים שונים.
      חלקם דורשים פס"ד של הערכאה המוסמכת (למשל - בטל"א וקרנות הפנסיה, דורשות פס"ד של ביה"ד לעבודה), אם הראיות שמוצגות בפניהם אינן מספיקות.
      לגופים אחרים יכולות להיות דרישות אחרות.
      לכן, התשובה לשאלתך אינה אחת ויש לבחון כל סוגיה לגופה, והדרך הנכונה לפעול היא לפנות לייעוץ משפטי, כדי לבחון את דרכי הפעולה האפשריות.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il