איחור טכנאי לתיקון מכשיר בתקופת האחריות המורחבת

  • אי הגעת טכנאי אלקטרה
    טלי | 13/04/2017 14:08

    שלום רב,
    לפני ארבע שנים וחצי רכשתי מכונת כביסה של ווירפול עם אחריות של אלקטרה - שנת אחריות יצרן ו-4 שנים נוספות, אחריות מורחבת.
    לפני שבועיים הזמנתי טכנאי, קבעו מולי טווח שעות 8:00-12:00 ולא הגיעו בטווח זה (הגיעו אחה"צ).
    כאשר שוחחתי איתם אמרו שלא מגיע לי פיצוי כיון שאחריות היצרן פגה (אחריות לשנה הראשונה) וזאת למרות שעדיין המוצר באחריות המורחבת (תסתיים ביוני).
    הכל מתועד!
    1. האם טווח השעות שנקבע מולי - 4 שעות, חוקי?
    2. האם אלקטרה צודקים וחוק אי הגעת טכנאי אינו חל עליהם במקרה זה?
    אשמח לתשובתכם
    תודה וחג שמח,
    טלי

    • איחור טכנאי לתיקון מכשיר בתקופת האחריות המורחבת
      עופר בן אברהם | 13/04/2017 18:34

      1. סעיף החוק, המזכה בפיצוי בלא הוכחת נזק על איחור טכנאי לתיקון מכשיר (מהמפורטים בתקנות), יחול גם בתקופת האחריות המוסכמת שמעבר לשנה, רק אם לא נקבע אחרת בתעודת האחריות (ראי סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן ותקנה 1, 2 ו- 15 לתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה)).
      2. סביר אפוא להניח, שבמקרה הנדון אינך זכאית לפיצוי בלא הוכחת נזק (בדקי את תעודת האחריות כדי לוודא), אך אין פירוש הדבר שאינך זכאית לפיצוי בכלל; ההסכם אתך, בדבר ביקור הטכנאי, הופר, ואם נגרם לך נזק שאת יכולה להוכיחו, זכותך לתבוע פיצוי על-פי חוק החוזים.
      3. בהנחה ש"חוק הטכנאים" חל, הוא מזכה בפיצוי בלא הוכחת נזק רק על איחור של ארבע שעות לפחות מהשעה שתואמה, שכן החוק מגדיר זמן המתנה של עד שעתיים, אך מזכה בפיצוי בלא הוכחת נזק רק על איחור של שעתיים לפחות מעבר לזמן ההמתנה (סעיף 18א(ג)(2) ו- 18א(ד) לחוק הגנת הצרכן).

      • תיקון
        עופר בן אברהם | 14/04/2017 08:50

        לאחר עיון נוסף בחוק ובתקנות הגעתי למסקנה, שחובת הפיצוי בלא הוכחת נזק לא תחול בתקופת האחריות המורחבת, אף אם אין התייחסות לכך בתעודת האחריות.