פושט רגל שמעלים נכסים ופותח עסק

  • המשך.... אותו אחד שתבעתי-פותח עסק אחר במקצוע אחר
    אלמוני מבת ים | 12/04/2017 15:38

    שלום,

    בהמשך להודעה הקודמת.

    נודע לי שאותו אחד שתבעתי (באופן אישי ולא רק את החברה בע"מ) והוא תבע אותי כנגד - פותח עסק במקצוע אחר.

    כיוון שתבעתי את אותו אחד אישית, אם הוא מכריז פשיטת רגל- גם שלו וגם של החברה בע"מ- האם אוכל לגבות את הכספים אם ייפסקו לטובתי במשפט?

    • פושט רגל שמעלים נכסים ופותח עסק
      עו"ד עומר נירהוד | 16/04/2017 11:06

      אם ידוע לך על כך נסה במשא ומתן מול עורך הדין שלו, כל זמן שהוא לא פנה להליך פשר, להגיע להסכם כלשהו.
      אם לא הצלחת פנה למנהל המיוחד כשהוא מכריז פשיטת רגל וספק לו את המידע.
      מה שהוא עושה לא בתום לב ויכול לגרום להעפתו מההליך

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

      • המשך...
        אלמוני מבת ים | 16/04/2017 17:19

        חג שמח ותודה על המענה עו"ד נירהוד.

        בדקתי באתר של כונס הנכסים, הקלדתי את שמו הפרטי, הקלדתי את שם העסק, הקלדתי ת.ז. פרטית שלו וכמובן הקלדתי את הח.פ. של העסק ולא מופיע דבר, מה לדעתך זה אומר?

        בנוסף, תבעתי גם אותו אישית וגם את העסק, ובכתב ההגנה הוא כתב גם אותו וגם את העסק (מה שהבנתי אני יכול לתבוע גם וגם)- אם הוא מכריז פשיטת רגל האם אני עדיין יכול לגבות את הכספים ממנו אישית? הגיעו שמועות אליי שהוא מתכנן לפתוח איזשהו עסק במקצוע אחר לגמריי, האם דרך זה שהוא בכלל יעבוד  מתישהו, תהיה לי אפשרות לגבות ממנו את כספי?

        • האם הכרזת פשיטת רגל של בעל עסק היא גם אישית?
          עו"ד עומר נירהוד | 18/04/2017 07:23

          בוקר טוב
          הכרזת פשיטת רגל היא אישית. לא של עסק אלא של הבעלים.
          המשמעות שאין אפשרות אם הוא יכריז פשטר לתבוע אותו אישית.
          במקרה כזה יש לפנות לביטוח לאומי ולפחות חלק מהכסף ישולם לך על ידם.
          הבדיקה שעשית נכונה ומשמעה שהוא לא הוכרז תחת כינוס עדיין (אולי הוא הגיש בקשה כבר. לוקח כרגע עד כחודשיים עד למתן צו כינוס תלוי בבית המשפט) ואז לא תראה את זה
          בברכה,

          עומר נירהוד, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל

          העצמאות 40, יהוד
          טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il