סכנה שהבניה יתמוטט

  • ערבות בנקאית
    עודד | 09/04/2017 05:11

    רוצים לעשות אצלנו פרוייקט של תמ"א \ 1   על בניין ישן מאוד בן 60 שנה  בן 4 קומות .   בכל קומה 4 דירות , ורוצים להתקין מעלית במדרגות , ועוד 2.5 קומות על הגג .
    אני חושבב שבעקבות עבודות אלו הבניין יכול להתמוטט ו\או להיסדק בצורה כזאת שיוכרז כבלתי מותר למגורים .
    האם צריך לדאוג שהיזם יקח ערבות בנקאית למרים מסוג זה??
    תודה

    • סכנה שהבניה יתמוטט
      עו"ד אילן הלוי | 11/04/2017 14:09

      שלום וחג שמח

      ראשית כל העבודות מתוכננות על ידי מהנדס קונסטרוקטור שתפקידו לדאוג שמה שכתבת לא יקרה.
      למקרה שכן יגרם נזק- צריך שתהיה מכוסים בפוליסות ביטוח מתאימה שתבטיח כי במקרה כזה יהיה כיסוי מלא לכל הנזקים שנגרמו.
      ערבות בנקאית תינתן לכם גם במסגרת ההסכם אבל הערבות אינה הכלי המתאים להבטיח אותכם מפני נזקים שיכולים להיות במקרי קיצון בסכומים גבוהים מאוד.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • ערבות בנקאית
        בני כהן | 11/04/2017 14:13

        אפילו המהנדס הכי מדופלם לא יכול לתקוע לי כף שהבניין לא יתמוטט \ יקרוס \ ישקע  עקב עבודות תמא 38\1
        גם על בניית פל-קל מהנדסים חתמו ואישרו  , וגם על גשר המכבייה וכולנו ראינו מה קרה .

        • אופטיקאי מדופלם
          עו"ד אילן הלוי | 11/04/2017 14:18

          מסכים חלקית בלבד. יתכן והתכנון לא יהיה מספיק טוב למרות שהוא גם נבדק אצל קונסטרוקטור נוסף מטעם העיריה.
          יכול להיות שהביצוע יהיה לקוי ולצורך זה יש גם מפקח באתר וגם המהנדס עצמו בודק את הביצוע.
          בכל מקרה תדאגו לביטוח מתאים.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

          • עמודי בניין
            עודד | 11/04/2017 14:20

            רוצים לעשות אצלנו תמא 38\1 .  אני מבין שבונים עמודים חדשים סביב הבניין כדי שיחזיקו את הקומות החדשות שייבנו . השאלה שלי - כיצד עושים עמודים פנימיים??
            האם כל ה 2.5 קומות שייבנו יישבו רק על עמודים חיצוניים?
            ברצוני לציין שהממדים מתוכנים להיות כתוספות בפינות... כך שכל שטח הגג כמו שהוא היום יהיה אמור לשבת על עמודים בשפות בלבד..

            האם כך הוא הדבר?

            • על מה יושב הבנין?
              עו"ד אילן הלוי | 11/04/2017 15:01

              שלום וחג שמח

              לא יכול לתת לך תשובה מוחלטת מאחר ואיני מכיר את הפרויקט. אבל בדרך כלל גם המעלית מהווה אלמנט חיזוק והיא יושבת במרכז הקומה וכן יש אפשרות לחזק גם את חדר המדרגות.

              בברכה,

              אילן הלוי, עו"ד
              מנהל פורום תמ"א 38

              שד' שאול המלך 8, ת"א
              נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com