פירוק שיתוף בין יורשים

  • בני דודים ירשנו קרקע - שאלה
    דני | 11/04/2017 12:37

    שלום,
    אנחנו בני דודים ,ירשנו קרקע למגורים ,רק אחד מאיתנו יכול לבנות עליה בית לכן אחד מאיתנו צריך למכור לאחר את חלקו.אני מעוניין לקנות מבן דודי , אבל בן דודי מעונין למכור לאיש זר שרוצה לקנות גם את חלקי. אני כמובן לא מוכן למכור לאיש הזר.וככה נתקענו .לאחרונה הגיש בן דודי תביעה נגדי ביחד עם האיש הזר שהוא גם עורך דין מייצג אותו ובעל אינטרס בקרקע , לחייב אותי למכור  את חלקי לאותו עורך דין זר.מה עלי לעשות והאם בכלל הוא יכול לחייב אותי למכור .טענתי אני מוכן לקנות את הקרקע מבן דודי אבל לא למכור את חלקי לאותו עורך דין.
    הרבה תודה
    דני

    • פירוק שיתוף בין יורשים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 12/04/2017 13:34

      שלום דני,

      בן דודך אינו יכול לאלץ אותך למכור לאדם זר, ואתה אינך יכול לאלץ אותו למכור דווקא לך.

      בן דודך יכול לתבוע פירוק שיתוף ולטעון לגבי האופן שיש לבצעו, אך אתה רשאי להתגונן מפני התביעה ולטעון שיש למכור דווקא לך. כל עוד לא תגיעו להסכמות ביניכם, יחליט בית המשפט בתביעה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com