ליקויים בדירה במועד המסירה

  • קבלת דירה מקבלן
    אלעד | 11/04/2017 08:16

    בוקר טוב.

    רכשתי דירה מקבלן, יש לי 2 שאלות בנושא קבלת הדירה:

    1. בבדיקת מהנדס מטעמי, התגלו מס' תקלות. אחת מהן היא רטיבות באזור הקיר והרצפה במטבח. הדוח נמסר לקבלן ולטענתו תוקנו הליקויים כולל הרטיבות.
    בבדיקה חוזרת של המהנדס, התברר שעדיין קיימת רטיבות באותם מקומות. ע"פ מנהל העבודה באתר, נאמר לנו כי "התקלה טופלה והרטיבות לא הספיקה להתייבש".
    האם אני יכול לדרוש מהקבלן מסמך חתום על ידו המאשר כי הרטיבות תוקנה וכל נזק שיגרם למטבח יהיה באחריותו? במידה ולא או שהקבלן לא יסכים לתת מכתב כזה, האם הדירה נחשבת לראוייה למגורים לאור העובדה שלא ניתן להרכיב מטבח בגלל הרטיבות?

    2. באותה בדיקת מהנדס ראשונה, התברר שישנם מס' שיפועים לא תקינים במרפסת הבית, גודל המרפסת כ-60 מ'.
    המהנדס סירב לתקן מכיוון שלטענתו כל השיפועים עומדים בתקן. לציין שהטענות של המהנדס מטעם הקבלן לא נשלחו במסמך חתום על ידו, אלא ע"י אחד מעובדי המשרד של הקבלן.
    בבדיקה החוזרת, נמצאו שוב שיפועים שאינם עומדים בתקן.
    במידה והקבלן אינו יסכים לתקן את המרפסת, ניתן לתבוע את התיקון או פיצוי בבית משפט?

    אודה לתשובתכם.

    תודה רבה וחג פסח שמח.

    אלעד

    • ליקויים בדירה במועד המסירה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 12/04/2017 13:30

      שלום אלעד,

      על מנת להשיב לשאלתך תשובה מקצועית יש לבחון את הוראות חוזה המכר.

      ככלל - תוכל לבקש מהקבלן אישור לתיקון הליקוי, אך ככל שהעניין איננו מוסדר בהסכם המכר, הקבלן לא יהיה חייב לתת לך אישור כזה.

      הקבלן בכל מקרה אחראי לבניה שבצע ולליקויי הבניה הקיימים ותוכלו לאכוף את תיקונם באמצעות פניה לבית המשפט. ככל שיגרם לכם נזק ממעשיו או מחדליו תוכלו להגיש כנגדו תביעה מתאימה.

      החוזה אמור להגדיר מה המצב בו עליכם לקבל את הדירה. רק חריגה ממצב זה מקנה לכם את הזכות לסרב לקבל את החזקה בדירה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • תודה
        אלעד | 12/04/2017 15:02

        תודה רבה על תשובתך.