מענה

  • תשלומי חשמל ומים
    סיון מזרחי אזבדו | 09/04/2017 14:45

    שלום רב,
    אני ובעלי השכרנו דירה באוגוסט 2016 חתמנו חוזה שדמי השכירות אינה כוללת חשבונות חשמל ומים.
    לא שמענו מבעל הדירה לגבי תשלומים חודשיים שהגיעו במשך כל תקופה ההשכרה עד היום.
    באפריל 2017 בעל הדירה שלח לנו ריכוז הוצאות של החשבונות.
    האם זה אפשרי לעשות מצד בעל הבית?
    האם יש ברשותנו מה לעשות בנוגע לזה שבעל הבית לא עדכן אותנו במשך כל תקופת השכירות?
    אשמח לעזרה.
    תודה

    • מענה
      אזרח | 09/04/2017 15:18

      שלום,
      תקין לחלוטין. אתם כדיירים מחויבים לשלם על תשלומים אלו.
      בהצלחה

    • תשלומי חשמל ומים ע"י שוכרים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 12/04/2017 13:17

      שלום סיוון,
      כדי להשיב לשאלתך באופן מדוייק יש לעיין בהסכם השכירות.

      מרבית הסכמי השכירות כוללים הוראה לפיה על השוכר לשאת בתשלומים השוטפים החלים על הדירה ולהודיע לרשות המקומית ולחברת החשמל על מגוריהם בנכס על מנת שהחשבונות יגיעו על שמם.

      עליכם לשלם את החשבונות, לברר מדוע לא הגיעו לדירה ולדאוג לכך שהחשבונות יגיעו ישירות אליכם.

      ככל שנגרמו לכם נזקים עקב העובדה שהחשבונות לא הגיעו אליכם במועד וככל שהעיכוב נבע מהתנהגותם של בעלי הדירה, יתכן שתהיו זכאים לקבל מהם פיצוי.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com