אני יכולה למשוך את כספי הפיצויים למרות חלוף השנים?

  • שחרור כספי פיצויים
    אלין | 04/04/2017 17:02

    שלום, לפני מספר שנים עבדתי במקום עבודה למעלה משנתיים וחצי והתפטרתי משם עקב הרעת תנאי העסקה (הייתי ילדה ולא כל כך הבנתי את התהליך אז לא התאמצתי במיוחד).
    עכשיו נודע לי שהייתה ביכולתי למשוך את כספי הפיצויים בזכות טופס 106 מחברת הביטוח (הוסבר לי ש 20% המעסיק היה צריך לשלם לי ואת השאר חברת הביטוח).
    רציתי לדעת אם גם לאחר 4 שנים יש ביכולתי למשוך את הכספים הללו. ואשמח להסבר קצר על התהליך..

    • אני יכולה למשוך את כספי הפיצויים למרות חלוף השנים?
      עו"ד צילה ניהוז | 05/04/2017 10:22

      אלין שלום,
      בתקופת העסקתך המעסיק צריך היה לבצע הפרשות לפנסיה והפרשות לפיצויים.
      עם סיום עבודתך, המעסיק צריך היה להעביר לך טופס 161 (התחשבנות העובד עם מס הכנסה) וטופס אישור שחרור כספי פיצויים.
      הכספים שנצברו לזכותך בקופת הביטוח (כולל חלק הפיצויים), שייכים לך גם במקרה של פיטורים וגם במקרה של התפטרות, בשים לב שהזכאות לכספי הפיצויים במקרה של התפטרות היא שהכספים ישארו צבורים בקופה עד לגיל הפרישה (או לאירוע מזכה אחר). אחרת, המעסיק יכול לדרוש את השבת הכספים.

      בכל מקרה, אם המעסיק לא העביר לך את הטפסים שציינתי, את כמובן זכאית לקבלם על אף שעברו 4 שנים.
      כשתקבלי את הטפסים, חברת הביטוח ופקיד שומה במס הכנסה הם הכתובות להמשך הטיפול.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,
      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com