אחוז המשרה שכתוב בתלוש לא נכון, מה עושים?

  • האם מעביד יכול לסרב לשנות את משרת העובד למשרה מלאה
    אחר | 04/04/2017 10:18

    אני עובד כמשווק אבל המשכורות מאוד גבוהות (בערך 20 אלף בחודשים טובים), כשהתחלתי לעבוד לא שמתי לב שבתלוש רשום חצי משרה, ביקשתי מהמעסיק שיעדכן למשרה מלאה, כי זה פוגע לי בתנאים כמו דמי הבראה וכו'.

    הוא מתנגד, האם הוא יכול? האם זו עילה לתביעה?

    • אחוז המשרה שכתוב בתלוש לא נכון, מה עושים?
      עו"ד צילה ניהוז | 04/04/2017 13:53

      שלום,
      לא ברור משאלתך אם בפועל אתה עובד חצי משרה או משרה מלאה וכמה זמן אתה עובד אצלו.
      במידה ובפועל אתה עובד משרה מלאה, וצברת וותק לזכויות, תמיד תוכל לתבוע על הפרשי שכר ככל שאלה קיימים.
      כמו כן, ייתכן שתהיה עילת תביעה בגין תלושי שכר פקטיביים.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com

      • תגובה
        אחר | 04/04/2017 14:12

        אני משווק בחברה- אין שעות עבודה אבל זו העבודה העיקרית  יש ימים שאני עובד יותר מ8 שעות ויש ימים שפחות .

        • אחוז המשרה שכתוב בתלוש לא נכון, מה עושים? המשך
          עו"ד צילה ניהוז | 04/04/2017 14:42

          אין סיבה שהמעסיק יכתוב בתלוש שאתה עובד משרה מלאה אם אינך עובד כך בפועל.

          מתגובתך נראה שאתה עובד שעתי, ואחוז משרתך משתנה מדי חודש בהתאם לשעות שעבדת בפועל.
          לעובד שעתי (גם אם מדובר בעובד במשרה מלאה) חישוב הזכויות שונה מהחישוב לעובד במשכורת חודשית קבועה.

          כמו שציינתי קודם, אם נגרמים לך הפרשי שכר, תמיד תוכל לתבוע.

          בברכה,

          צילה ניהוז, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
          טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com